Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mar 2017 - Anul XXII, nr. 72 (6488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

,,Să-i primim cu noi la masa de Paşte”, campanie de ajutorare a copiilor şi bătrânilor săraci din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Câmpulung Moldovenesc a fost lansată campania umanitară ,,Să-i primim cu noi la masa de Paşte”, prin care se doreşte sprijinirea a 170 de copii provenind din 60 de familii cu o situaţie precară şi a 30 de bătrâni singuri şi neajutoraţi. Campania a fost demarată la iniţiativa învăţătoarei Nicoleta Bogoş, de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc (care s-a implicat, în ultimii ani, în mai multe campanii umanitare).

În cadrul campaniei umanitare de la Câmpulung Moldovenesc, la care se aşteaptă mobilizarea comunităţii şi nu numai, se pot face donaţii de alimente, dulciuri, jucării, haine şi încălţăminte, scutece, lapte praf, medicamente, iar pentru bătrânii cărora nu are cine să le gătească, oameni binevoitori le pot pregăti „coşul de Paşte” şi o masa caldă pentru sărbătorile pascale, astfel încât cu toţii să simtă cu adevărat lumina şi binecuvântarea Învierii Domnului. Toţi copiii şi bătrânii locuiesc în municipiul Câmpulung Moldovenesc şi fac parte din familii pe care învăţătoarea Nicoleta Bogoş le-a cunoscut pe parcursul proiectelor umanitare anterioare sau prin colaborarea strânsă cu Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc.

„Anul acesta am reuşit să refacem, în totalitate, cu toate facilităţile şi dotările necesare, două locuinţe sociale destinate unor familii monoparentale cu trei şi respectiv patru copii, alte două fiind în lucru pentru a fi gata până de Paşte. Pe alţi copii i-am cunoscut în demersurile de prevenire a abandonului şcolar, susţinându-i cu toate cele necesare frecventării constante a şcolii sau în rezolvarea diferitelor probleme medicale, acces la consultaţii, investigaţii şi tratament de specialitate”, ne-a spus Nicoleta Bogoş.

Învăţătoarea este mulţumită de faptul că, deşi derulează concomitent mai multe proiecte, sute de oameni din toată ţara, şi nu numai, reacţionează peste aşteptările organizatorilor, sprijinindu-i constant, onorându-i cu încrederea şi implicarea necondiţionată. „Facem ceea ce putem”, a mai spus Nicoleta Bogoş, „cu ceea ce avem, acolo unde ne aflăm, din convingerea că putem schimba, câtuşi de puţin, lumea în mai bine, putem oferi încredere, speranţă şi şansa persoanelor din categoriile defavorizate de a privi ziua de mâine cu seninătate, cu dorinţa de a avea o viaţă mai bună, cu încrederea că se poate.”

 

„Educaţia, atât a copiilor aflaţi în situaţii critice, cât şi a părinţilor acestora, este singura şansă de a scăpa de sărăcie”

Fiecare poveste îi marchează în mod diferit pe cei care se implică în sprijinirea cazurilor sociale, fiecare zâmbet de recunoştinţă reprezintă puterea şi curajul de a merge mai departe. „Sunt convinsă, dascăl fiind, că educaţia, atât a copiilor aflaţi în situaţii critice, cât şi a părinţilor acestora, este singura şansă de a scăpa de sărăcie. Visul în care cred cu tărie, dincolo de campaniile de sprijin derulate constant, este existenţa centrelor de zi în fiecare şcoală, ca o modalitate pe termen lung şi cu rezultate pe măsură de prevenire şi minimizare a abandonului şcolar şi a destrămării familiilor, de eliminare a cerşetoriei şi a delicvenţei juvenile. Cred, cu toată tăria, că este nevoie de încredere, perseverenţă şi dorinţa de a reuşi, de a trăi frumos şi cu folos, nu numai pentru că ne-am născut”, a completat iniţiatoarea campaniei ,,Să-i primim cu noi la masa de Paşte”.

Cea mai recentă acţiune umanitară la care s-a implicat învăţătoarea din Câmpulung Moldovenesc, alături de mulţi alţi oameni cu inima deschisă, a fost cea iniţiată „de un vechi şi drag colaborator în astfel de demersuri”, dr. Florentin Haidamac, intitulată ,,13 copii, nenumărate gânduri”, campanie prin care au fost ajutaţi copii din comuna Şerbăuţi, care se aflau în dificultate, dar şi familiile acestora. Pentru mai multe informaţii, puteţi să o contactaţi pe iniţiatoarea proiectului pe Facebook, la adresa https://www.facebook.com/nicoletabogos?fref=ts, Nicoleta Bogoş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Să-i primim cu noi la masa de Paşte”, campanie de ajutorare a copiilor şi bătrânilor săraci din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 2624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Să-i primim cu noi la masa de Paşte”, campanie de ajutorare a copiilor şi bătrânilor săraci din Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei