Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2017 - Anul XXII, nr. 48 (6464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Parlamentarii suceveni, chemaţi să facă front comun pentru transferul unor suprafeţe de pădure către Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Transferul Parcului Șipote către Primăria Suceava, dar şi a unei porţiuni din pădurea Zamca, acţiune care ar permite municipalităţii să investească în amenajarea şi întreţinerea acestor zone, pentru a le transforma în zone de agrement pentru suceveni,  sunt miza unei „bătălii”  care se poartă de ani de zile, a cărei soartă ar putea fi decisă acum.

Tocmai de aceea, toţi parlamentarii suceveni, indiferent de partidele politice pe care le reprezintă sau de simpatiile ori antipatiile personale, sunt chemaţi să facă front comun pentru a obţine transferul acestor suprafeţe de teren, în beneficiul celor pe care îi reprezintă, la Bucureşti.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, l-a rugat pe prefectul judeţului, Constantin Harasim, să sprijine acest demers al municipalităţii, convocând, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi de funcţionar public, apolitic, o şedinţă comună, cu toţi parlamentarii suceveni.

Data propusă pentru această întâlnire, care ar putea fi una istorică, este vineri, 17 martie 2017, ora 12.00.

„În luna decembrie noi am dat o Hotărâre de Consiliu Local, de principiu, privind preluarea unor terenuri din domeniul public al statului, în domeniul public al municipiului Suceava. Concret, este vorba de o suprafaţă de 156,28 hectare, din care 50,56 ha în zona Cetăţii de Scaun, iar 105,72 hectare în zona Zamca. În cursul zilei de luni am înregistrat o adresă la Prefectura Suceava, prin care îl rog pe prefect să ne sprijine în acest demers, să avem o discuţie comună cu cei 14 reprezentanţi ai partidelor politice şi doi ai minorităţilor polonă şi italiană, astfel încât să fie iniţiat un proiect de lege care să fie supus aprobării Parlamentului. Dacă nici acum nu putem transfera aceste terenuri, nu ştiu când o vom mai putea face”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a arătat faptul că există deja un acord de principiu de la Romsilva în privinţa transferului acestor terenuri, dat în luna decembrie 2016, plus că acum este clar stipulat faptul că aceste păduri sunt în categoria de păduri special amenajate în scop recreativ – păduri parc.

 

„Sunt toate premisele întrunite pentru a transfera aceste suprafeţe de păduri la primărie, dar este nevoie de voinţă politică. Fac apel la toţi parlamentarii din judeţul Suceava să sprijine această iniţiativă a municipalităţii, încât să le putem întreţine, moderniza, amenaja zone de agrement, să intrăm într-o zonă de normalitate. Aceste zone sunt la doi metri de Suceava, de primărie, ar fi normal şi corect să le putem administra”, a concluzionat Ion Lungu, care nu a vrut să convoace el şedinţa comună a tuturor parlamentarilor suceveni, pentru a nu exista nici un fel de interpretări, de coloratură politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii suceveni, chemaţi să facă front comun pentru transferul unor suprafeţe de pădure către Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Parlamentarii suceveni, chemaţi să facă front comun pentru transferul unor suprafeţe de pădure către Primăria Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muştar de casă Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e... Citeşte