Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2017 - Anul XXII, nr. 48 (6464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct de vedere

Managerul Bethesda reacţionează dur împotriva procurorilor care l-au trimis în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Bethesda, dr. Ștefan Pușcașu, reacţionează împotriva procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava care au trimis în judecată doi medici şi SC Bethesda SRL Suceava, pentru ucidere din culpă. Dosarul vizează o anchetă care a început tocmai în anul 2010, când o femeie operată de fibrom uterin în spitalul privat a murit după puţin timp, în urma survenirii unor complicaţii. Ancheta a fost una complexă, fiind realizate mai multe expertize medicale de specialitate, iar dosarul a fost închis, însă redeschis după ce procurorii de caz s-au autosesizat.

Referitor la trimiterea în judecată, medicul chirurg Pușcașu s-a arătat „dezamăgit” de procurorii care s-au ocupat de caz și de comisia de expertiză în condiţiile în care nici el și nici unul dintre ceilalţi medici inculpaţi în dosar nu au fost audiaţi de aceștia, considerând că o serie de discuţii ar fi făcut lumină în acest dosar.

„Nu întotdeauna hârtiile sunt concludente. Consider că medicul curant era cel care putea să relateze pas cu pas ce s-a întâmplat cu pacienta pentru a clarifica lucrurile. Pentru că e un fenomen extrem de rar și care este clinic. Am fost audiat doar de Poliţie”, a punctat Pușcașu.

Acesta a mărturisit că trimiterea în judecată i-a afectat pe cei vizaţi, mai ales că a fost vorba despre un caz care „stă deasupra resurselor chirurgicale”.

Pușcașu a mai explicat în cadrul unei conferinţe de presă că este „suspect” faptul că dosarul a fost redeschis fără a exista o sesizare în acest sens, în condiţiile în care la Spitalul Judeţean Suceava numărul deceselor de la Urgenţe, în timpul intervenţiilor chirurgicale sau postoperatorii, este mult mai mare.

„Dacă eram la Spitalul Judeţean trebuia să am câte un dosar penal în fiecare săptămână. Dacă procurorii s-ar autosesiza de fiecare dată în acest mod, fiecare doctor ar trebui să stea mai mult în tribunale decât în sala de operaţie”, a mai spus medicul.

 

Ce s-a întâmplat cu pacienta

Cât privește acest dosar, concluzia procurorului de caz a fost că medicii care s-au ocupat de pacientă nu au folosit toate mijloacele de investigaţie şi nu au acţionat adecvat cazului, astfel că medicii şi persoana juridică Bethesda au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă.

Pușcașu îi contrazice, ba, mai mult, a subliniat că pacienta se afla chiar în grad de rudenie cu el (cumnată), medicii făcând tot posibilul pentru a fi salvată.

 „Operaţia de histerectomie a decurs normal, însă ulterior o tulburare de coagulare a sângelui a dus la şoc hemoragic sever. Nu există vinovăţie nici din partea medicilor, nici din partea spitalului, ci doar o coincidenţă nefericită. A fost o operaţie corectă, curată, însă la 12 ore după, au survenit complicaţii. S-a produs o anemie prin coagulare vasculară diseminată în interiorul propriului organism. Este un caz extrem de rar. Apare întâi coagularea vasculară diseminată, sângele se consumă în interiorul vaselor, apare anemia și apoi apare fibrinoloză prin pierdere de sânge”, a explicat Pușcașu.

Pacienta a operată de medicul ginecolog Dinu Bolohan, care a făcut echipă cu medicul anestezist Ruslan Gorceag, cei doi fiind acum trimişi în judecată pentru ucidere din culpă.

Cei doi medici sunt acuzaţi că nu au folosit toate mijloacele de investigaţie pe care le aveau la dispoziţie şi nu au adoptat o conduită medicală postoperatorie adecvată.

„Operaţia a fost un factor declanșator, dacă nu o coincidenţă nefericită. Aportul de sânge extern, plasmă, oricât ai face, nu poate controla fenomenul”, a arătat managerul Bethesda.

Ștefan Pușcașu a mai explicat că înainte de intervenţie pacientei i-au fost făcute testele de coagulare, rezultatele fiind în parametri normali. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Managerul Bethesda reacţionează dur împotriva procurorilor care l-au trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 8371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Managerul Bethesda reacţionează dur împotriva procurorilor care l-au trimis în judecată4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muştar de casă Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e... Citeşte