Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2017 - Anul XXII, nr. 48 (6464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anul trecut

Peste o sută de scandaluri cu blatiștii din trenuri, care nu au vrut să achite contravaloarea biletelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiștii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava au fost solicitaţi, pe parcursul anului trecut, să intervină de 119 ori în sprijinul personalului de control al CFR Călători, după incidente cu persoane care nu aveau bilete și care refuzau să plătească pentru călătoria lor. În câteva situaţii, scandalurile de acest gen au fost de amploare, în sensul că era vorba de grupuri de călători recalcitranţi, fără bilete, dar și „nervoși” că sunt luaţi la întrebări de personalul CFR Călători.

 

Scandaluri provocate de culegătorii de ciuperci sau fructe de pădure

În general, problemele mari au fost provocate de grupurile de culegători de ciuperci sau fructe de pădure. Oameni care s-au urcat în trenuri din zona Dolhasca și s-au deplasat spre zona de munte a judeţului. Pe lângă faptul că nu aveau bilete, persoanele de acest gen se manifestau zgomotos și le creau o stare de insecuritate celorlalţi călători.  A fost și un caz în care s-a apelat și la o grupă de poliţiști de la Serviciul de Acţiuni Speciale, care au așteptat călătorii fără bilet și puşi pe scandal în Gara Burdujeni. Aici, indivizii au fost coborâţi din tren  de „mascaţii” poliţiei, iar doar cei care și-au luat bilete au plecat mai departe.

Pe parcursul anului trecut a fost și un caz de șef de tren lovit de un bărbat cu probleme psihice, care insista să urce cu foarte multe bagaje în vagon. Șeful de tren și-a scos certificat medico-legal, iar poliţiștii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de lovire.

 

Faţă de acum câţiva ani, „blatul” este în scădere

Șeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, comisarul Levente Burcă, a explicat că poliţiștii fac zilnic acţiuni de patrulare în trenuri, însă intervin doar când personalul de control CFR le cere sprijinul. Asta pentru că atributul taxării sau suprataxării călătorilor frauduloși este exclusiv al celor de la CFR.

„Numărul de situaţii conflictuale de acest gen este totuși în scădere faţă de acum câţiva ani. De asemenea, constatăm că s-a redus și numărul de călători fără bilet. La traficul de navetă constatăm că unele persoane care făceau mereu probleme au acum abonamente și au intrat în legalitate”, a declarat comisarul Levente Burcă. El a precizat că cele mai multe probleme legate de călătorii frauduloase sunt pe ruta Suceava-Dolhasca, la trenurile de navetă.

„Reducerea călătoriei frauduloase rămâne o prioritate, iar noi, ca Poliţie, avem obiectivul de a fi prezenţi cât mai mulţi în acţiuni de patrulare, pentru a interveni cât mai eficient atunci când ni se solicită sprijinul”, a mai declarat șeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava.  

 

Camere video în patru gări

El a mai precizat că în 2016 s-au făcut progrese importante și pe linie de securitate în gări, prin montarea de sisteme video. După Gara Suceava, CFR Călători a investit în camere de supraveghere video și la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei Băi. Chiar dacă sistemele video nu sunt foarte performante și nici cu capacitate de stocare ridicată, ele îi ajută totuși mult pe poliţiști atunci când primesc sesizări privind fapte penale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de scandaluri cu blatiștii din trenuri, care nu au vrut să achite contravaloarea biletelor.
 Vizualizări articol: 2818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de scandaluri cu blatiștii din trenuri, care nu au vrut să achite contravaloarea biletelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muştar de casă Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e... Citeşte