Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2017 - Anul XXII, nr. 48 (6464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Metode moderne

Noi intervenţii chirurgicale în secţia ORL a Spitalului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou tip de chirurgie, care va scurta timpul de refacere şi tratament al pacienţilor, va fi implementată în cadrul secţiei ORL a Spitalului Judeţean Suceava. Ea poartă denumirea de chirurgie ortognată şi va fi pusă în practică de medicul chirurg specialist Nicolae Onica, proaspăt intrat în rândul medicilor secţiei de OtoRinoLaringologie.

Noua metodă chirurgicală presupune rezolvarea problemelor medicale printr-o intervenţie asupra mandibulei, pentru pacienţii care în mod normal ar avea nevoie de un tratament recomandat de medicul stomatolog ortodont. Vechiul tratament este unul anevoios, care în urma montării unei proteze dentare poate dura chiar cinci ani de zile. În urma intervenţiei chirurgicale ortognate, pacientul care iese din operaţie se poate alimenta în mod normal după o scurtă perioadă de recuperare. Pentru implementarea acestei tehnici de vârf a fost înfiinţat un compartiment cu şase paturi în cadrul secţiei ORL din spital, care dispune de un număr total de 26 de paturi. În perioada imediat următoare medicul Nicolae Onica va lucra trei zile pe săptămână în cadrul secţiei, dar conducerea spitalului a declarat că acesta se va stabili în municipiul Suceava şi va avea un contract cu normă întreagă cu spitalul judeţean.

Acest tip de chirurgie se adresează în primul rând tipului de afecţiuni cauzate de traumatismele produse în timpul accidentelor rutiere. Pe lângă acestea, intervenţiile chirurgicale sunt indicate şi în cazul supuraţiilor, care nu se pot rezolva într-un cabinet stomatologic obişnuit şi, de asemenea, în cazul afecţiunilor tumorale. Intervenţiile de chirurgie orală şi maxilo-facială au fost rezolvate în ultimii ani de medicul chirurg Teodor Lucian Grecu. Medicii chirurgi Teodor Lucian Grecu şi Nicolae Onica, acesta din urmă cu performanţe chirurgicale în Africa de Sud şi ţări din Europa, vor creşte în echipă nivelul intervenţiilor chirurgicale ale secţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi intervenţii chirurgicale în secţia ORL a Spitalului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 4746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noi intervenţii chirurgicale în secţia ORL a Spitalului Judeţean Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muştar de casă Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e... Citeşte