Google
 
joi, 2 mar 2017 - Anul XXII, nr. 48 (6464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6478 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9793 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Muştar de casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e nevoie de nici un efort, doar de răbdare. Şi asta nu pentru că durează mult prepararea, ci pentru că produsul trebuie lăsat la macerat.

 

Avem nevoie de:

100 g faină de muştar, 180 ml vin alb sec, 20 ml oţet din vin, o lingură faină albă de grâu, o linguriţă miere, o lingură ulei, sare, piper, foi de dafin pulbere, enibahar, piper, sare, opţional o linguriţă rasă de curcuma pentru culoare

 

Preparare:

Cernem faină de muştar şi o amestecăm cu făină albă şi curcuma. Încălzim vinul, îl amestecăm cu zahărul sau mierea şi oţetul şi turnăm câte puţin peste amestecul de făină de muştar. Potrivim gustul cu sare, piper şi condimentele sub formă de pulbere. Rezultatul va avea consistenţa unui sos nu prea gros şi gustul va părea dominat de făină. Amestecul îl acoperim şi îl lăsăm 48 de ore la loc răcoros, dar nu în frigider. În acest timp totul va căpăta consistenţă obişnuită de muştar şi gustul neplăcut de făină crudă va dispărea. Amestecăm în compoziţie uleiul, potrivim gustul cu sare, piper, oţet şi condimente, dacă este necesar, apoi transferăm totul în borcan, care se poate închide şi păstrăm în frigider. Astfel preparat, fără conservant, rezistă 2 săptămâni în frigider. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muştar de casă.
 Vizualizări articol: 1719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muştar de casă0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muştar de casă Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e... Citeşte