Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2017 - Anul XXII, nr. 48 (6464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Secţia Obstetrică - Ginecologie

Policlinica Bethesda a achiziţionat un ecograf ultraperformant pentru pacientele însărcinate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secţia de Obstetrică – Ginecologie a Policlinicii Bethesda a fost dotată recent cu un ecograf de ultimă generaţie - Voluson E8 Expert BT 13 – pentru a urmări sarcina pacientelor unităţii, valoarea acestuia fiind de circa 100.000 de euro. 

Mihaela Pantea, medic specialist în cadrul secţiei, a menţionat că ecografele din gama Voluson au caracteristici tehnice unice, fiind recunoscute drept cele mai performante echipamente de acest gen la nivel mondial. Ecograful redă imagini de o claritate remarcabilă, astfel încât permite o examinare detaliată a structurilor anatomice fetale.

Ecografia este o metodă noninvazivă, noniradiantă, care foloseşte ultrasunete, mai exact vibraţii mecanice cu o frecvenţă de peste 20.000 de Hz, ele fiind imperceptibile auzului uman. Prin urmare, nu există efecte adverse asupra structurilor anatomice examinate.

„Ecograful este dedicat examinării obstetricale, deci pentru urmărirea sarcinii şi pentru diagnosticarea patologiei ginecologice. Avantajul este că se poate utiliza în mod repetitiv, de câte ori este nevoie, fără a exista efecte adverse asupra dezvoltării fătului”, a explicat Mihaela Pantea.

Potrivit acesteia, Voluson permite şi realizarea de imagini 3D şi imagini 4D.

„Ecografia 4D permite vizualizarea imaginii în 3D, dar utilizat în timp real, timpul fiind de fapt a patra dimensiune. Aceste tipuri de ecografii – 3D şi 4D - au o utilizare limitată, fiind folosite în sarcină, de regulă, pentru vizualizarea feţei şi depistarea malformaţilor. Desigur, întăreşte şi impactul emoţional dintre mamă şi făt”, a mai specificat Pantea. 

Ea a precizat că ecografele care au încorporate sonde şi softuri pentru imaginile 3D şi 4D, aşa cum este şi Voluson E8 Expert, sunt ecografe performante, astfel încât şi imaginea care se face în 2D (examinarea de rutină) este de o calitate superioară faţă de ecografele care nu au aceste caracteristici.

 

Policlinica a cumpărat şi un aparat de screening auditiv

Puşcaşu a anunţat şi faptul că a achiziţionat şi un aparat pentru screening auditiv, pentru depistarea hipoacuziei congenitale la nou-născuţi. Acesta a menţionat că este un aparat foarte performant şi uşor de manipulat, costul acestuia situându-se la circa 6.000 de euro.

„Este un senzor auditiv care se introduce în urechea nou-născutului, după care se porneşte aparatul. Este important ca pe perioada testării să fie linişte”, a precizat medicul.

După măsurători, aparatul poate afişa trei mesaje – Incomplet (din motive tehnice, testarea nu a fost făcută complet), Refer (rezultatul nu e concludent şi screeningul trebuie repetat peste o anumită perioadă de timp) sau Pas (care indică faptul că nou-născutul are auzul bine dezvoltat). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Policlinica Bethesda a achiziţionat un ecograf ultraperformant pentru pacientele însărcinate.
 Vizualizări articol: 5698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Policlinica Bethesda a achiziţionat un ecograf ultraperformant pentru pacientele însărcinate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muştar de casă Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e... Citeşte