Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2017 - Anul XXII, nr. 48 (6464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Multe gropi

Risc mare de accidente din cauza degradării accentuate a DN 17, în zona de munte a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încălzirea accentuată a vremii a adus o problemă majoră în traficul din zona de munte a judeţului, pe principalul drum, DN 17, care leagă Suceava de Ardeal. Multe porţiuni ale drumului naţional-european sunt foarte degradate, asfaltul fiind măcinat, iar gropile ajungând până la circumferinţe de jumătate de metru. Cum pe DN 17 se circulă cu viteză, iar mulţi şoferi sunt în tranzit, riscul unor accidente din cauza stării drumului este ridicat. Problema a fost sesizată deja în mai multe rânduri de şoferi implicaţi în accidente soldate cu pagube materiale, iar poliţiştii de la Biroul Rutier Vatra Dornei au trimis informări către administratorul drumului privind necesitatea unor intervenţii urgente, măcar provizorii, atâta timp cât vremea nu permite turnarea de porţiuni de covor asfaltic.

În cazul în care nu se intervine urgent există risc major să apară şi accidente grave din cauza gropilor. De altfel, sunt multe cazuri în care şoferii implicaţi în accidente dau vina pe starea drumului, asta deşi cauza oficială, din rapoartele poliţiei, este de regulă viteză neadaptată la condiţiile de drum. Sub această sintagmă generală se poate ascunde însă şi starea drumului. 

 

Cele mai degradate porţiuni

Gropile care pot fi adevărate capcane, mai ales pentru şoferii fără prea mare experienţă, sunt omniprezente la Pojorâta, la Valea Putnei şi pe Mestecăniş. Foarte degradat este drumul şi la intrarea în Vatra Dornei, pe strada Argestru, însă şi pe porţiunea de după Vatra Dornei, atât la ieşirea din municipiul staţiune, cât şi în zona apropiată de limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud. Degradarea drumurilor este specifică perioadelor de primăvară, după lunile de iarnă în care carosabilul a fost acoperit cu zăpadă şi s-au folosit materiale antiderapante. Problema este că în zona de munte a judeţului, condiţiile meteo sunt evident mai potrivnice, iar carosabilul este mai degradat decât în zonele mai joase ale DN 17.

Din informaţiile pe care le avem, singurele zone în care gropile au fost umplute cu mixtură la rece au fost după Vatra Dornei, spre Bistriţa-Năsăud. Primăria municipiului Vatra Dornei, care are în administrare zonele DN 17 de pe străzile Argestru şi Roşu, ar trebui să ia măsuri deoarece şi pe aceste străzi sunt probleme majore.

 

Asigurări că se va interveni imediat în zonele critice, iar apoi se vor turna porţiuni de covor asfaltic 

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, inginerul Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, care gestionează drumurile naţionale din Moldova, a declarat că se va interveni cât mai urgent.

„Primul pas, ca măsură imediată, este de a interveni cu mixtură la rece, acolo unde sunt gropi care pun în pericol siguranţa traficului. Ulterior, dar tot în acest an, avem programate lucrări mai mari de refacere a DN 17, prin turnarea de covor de asfalt pe porţiunile care sunt degradate”, a promis Ovidiu Laicu.

Până una alta, pentru şoferi cea mai sigură rămâne prudenţa şi deplasarea cu viteze decente, care să le permită să evite fără riscuri porţiunile foarte degradate ale DN 17.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Risc mare de accidente din cauza degradării accentuate a DN 17, în zona de munte a Sucevei.
 Vizualizări articol: 5668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Risc mare de accidente din cauza degradării accentuate a DN 17, în zona de munte a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muştar de casă Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e... Citeşte