Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mar 2017 - Anul XXII, nr. 48 (6464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fenomen de amploare

Aproape 2000 de câini capturaţi de pe străzile Sucevei, numai anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gestionarea problemei câinilor fără stăpân – care de ani de zile stârneşte discuţii aprinse atât în rândul celor care se opun capturării lor de pe stradă, cât şi din tabăra opusă, cei nemulţumiţi de prezenţa lor în oraş, se dovedeşte a fi o necesitate, mai ales acum, în contextul nedoritului incident al bătrânei de 79 de ani care a suferit muşcături groaznice, fiind atacată de o căţea cu pui.

„Noi luăm măsuri şi avem o luptă permanentă cu activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân. Doar în cursul anului 2016 au fost capturaţi 1845 de câini. 11 câini au fost revendicaţi de cetăţeni, 525 de câini au fost adoptaţi – majoritatea în Germania, 1396 de câini au decedat din motive medicale sau au fost eutanasiaţi. Astăzi mai avem în adăpost 688 de câini”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, în darea de seamă privind această activitate.

Edilul sucevean a spus că în această privinţă sunt probleme cu un adăpost ilegal făcut în lunca Sucevei, unde se aduc câini şi din alte localităţi.

„Primăria nu a dat nici un fel de autorizaţie pentru aşa ceva. Suntem în procese cu doamna respectivă, să desfiinţăm acel adăpost”, a adăugat Lungu, care, în alte ocazii, a menţionat respectiva locaţia ca sursă de câini vagabonzi pe străzile municipiului.

 

Fonduri mai mari pentru gestionarea câinilor din adăpost

Șeful municipalităţii sucevene a prezentat şi cheltuielile totale făcute anul trecut pentru gestionarea problemei câinilor vagabonzi - 513.930 de lei.

Cum foarte mulţi suceveni s-au arătat contra omorârii câinilor vagabonzi – soluţie adoptată de majoritatea statelor occidentale, dar au spus că nu îi vor nici pe stradă, pentru siguranţa lor şi a celor dragi, pentru gestionarea acestora se alocă anual fonduri din taxele şi impozitele încasate de la populaţie, costurile de întreţinere a unui număr atât de mare de animale fiind semnificative.

„Pentru 2017 bugetul propus este mai mare, 766.200 de lei. Din aceşti bani, 50.000 de lei sunt prinşi pentru campanii de sterilizare a câinilor. Mergem în continuare şi pe astfel de acţiuni, în paralel cu acţiunea de prindere a câinilor de pe străzi”, a menţionat primarul Ion Lungu.

Costurile de gestionare a câinilor din adăpost sunt suportate parţial de o fundaţie de protecţie a animalelor, finanţată din Germania, care contribuie cu hrană, medicamente dar şi personal care se ocupă de îngrijirea, deloc uşoară, a miilor de câini care sunt adunaţi de pe străzi şi sunt aduşi acolo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 2000 de câini capturaţi de pe străzile Sucevei, numai anul trecut.
 Vizualizări articol: 2545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Aproape 2000 de câini capturaţi de pe străzile Sucevei, numai anul trecut2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muştar de casă Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl cumpărăm din magazine, dar este extrem de economic şi cu siguranţă foarte gustos dacă îl pregătim acasă. Nu e... Citeşte