Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2017 - Anul XXII, nr. 42 (6458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ordine de plată false

Individ arestat la Suceava pentru înşelăciuni de zeci de mii de lei cu mărfuri comandate de pe internet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Constanţa a fost arestat la Suceava pentru infracţiuni de înşelăciune, cu prejudicii mari, de ordinul zecilor de mii de lei. Individul comanda produse de pe diferite site-uri, produse pentru care emitea ordine de plată falsificate, fără a achita în realitate nici un leu.

Sorin Nicuşor Roşu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Judecătoria Suceava, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. El a fost pus sub acuzare de procurorii suceveni pentru două fapte de înşelăciune consumate, plus două tentative la infracţiunea de înşelăciune.

După cum am arătat şi în ediţia de ieri a ziarului nostru, în acest dosar sunt doi suspecţi, ambii din Constanţa, acuzaţi că utilizau în fals datele de identificare ale unor societăţi (nume, CUI, conturi bancare) şi comandau produse în numele acestora, prin emiterea de ordine de plată falsificate. Pentru a avea şanse cât mai mari de reuşită, indivizii emiteau ordinele de plată false vinerea, după ora 14.00. În acest fel, victimele nu puteau face la timp verificări la bancă, pentru a avea confirmarea viramentului bancar. Imediat ce trimiteau datele false, indivizii cereau livrarea urgentă a bunurilor, prin curierat rapid.

Un prim caz legat de Suceava este din data de 10 decembrie 2016. Inculpatul Sorin Nicuşor Roşu este acuzat că,  prin folosirea calităţii mincinoase de reprezentant al unei societăţi de pe raza municipiului Suceava şi a ordinului de plată emis în fals, a indus în eroare o persoană care i-a expediat o linie de autoservire în valoare de 35.217 lei. Într-un alt caz, pe 17 februarie 2017, cu acelaşi mod de operare, Roşu ar fi ridicat de la o altă victimă mai multe pachete, în valoare de aproximativ 12.800 de lei.  Tot pe 17 februarie, acesta a mai făcut o comandă, însă partea vătămată a condiţionat expedierea mărfii de garanţia virării sumei de bani în cont.

În aceeaşi zi de 17 februarie, un sucevean a expediat spre individ aparate de fitness în valoare de 82.215 lei. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava erau însă deja pe fir în această anchetă, astfel că au organizat un flagrant la Deva.  Sorin Nicuşor Roşu a fost surprins în flagrant în timp ce se ocupa de preluarea aparatelor de fitness şi efectuarea unei tranzacţii cu un cumpărător.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanţilor”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Sorin Nicuşor Roşu se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

Sucevenii sunt sfătuiţi de poliţişti să fie foarte prudenţi la tranzacţiile de acest gen şi să se asigure că banii le-au fost livraţi în cont înainte de a trimite bunurile pe care le deţin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individ arestat la Suceava pentru înşelăciuni de zeci de mii de lei cu mărfuri comandate de pe internet.
 Vizualizări articol: 3698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Individ arestat la Suceava pentru înşelăciuni de zeci de mii de lei cu mărfuri comandate de pe internet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta Tatin înaltă (reţeta franceză originală) Tarta Tatin este unul dintre deserturile clasice şi celebre ale lumii, care are două mari calităţi pentru gospodina de azi – este uşor de pregătit şi arată spectaculos. Se poate face din diferite fructe, dar reţeta originală iese cel mai bine... Citeşte