Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2017 - Anul XXII, nr. 42 (6458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nota de plată

Condamnări în cazul celei mai mari grupări de dealeri de etnobotanice din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul celei mai mari grupări de dealeri de etnobotanice care a acţionat pe raza municipiului Suceava şi-a consumat ieri prima fază de judecată. Magistraţii de la Tribunalul Suceava au dat primele verdicte, unele care nu sunt definitive şi pot fi atacate cu apel la instanţa superioară. În acest dosar au fost condamnate zece persoane, dintre care şapte au primit pedepse cu executare.

Fraţii Ilie şi Ioan Popovici, cei care sunt acuzaţi de DIICOT că erau coordonatorii reţelei de dealeri de „vise la plic”, au primit 5 ani, respectiv 3 ani de puşcărie.

Iată care sunt pedepsele din acest dosar:

Ilie Popovici, din Suceava – 5 ani de închisoare;

Ionuţ Păstrăv, zis „Recu”, din Suceava – 4 ani de închisoare;

Bogdan Andrei Nastasi, din Suceava – 4 ani şi 5 luni de închisoare;

Andrei Diaconu, zis „Dică”, din Suceava -  suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 1 an aplicate pe durata unui termen de încercare de 5 ani;

Ştefan Florin Papuc, din Suceava - suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 1 an aplicate pe durata unui termen de încercare de 5 ani;

Ovidiu Gheorghe Ursachi, din Vicovu de Sus – 2 ani de închisoare;

Constantin Georgiţă, din Vicovu de Sus – 2 ani şi 3 luni de închisoare;

Ioan Popovici – 3 ani de închisoare;

Cristian Apăvăloaie, zis „Fărmatu”, din Suceava – 4 ani şi 6 luni de închisoare;

Sergiu Alexandru Iftimie -  suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 1 an aplicate pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Un al 11-lea inculpat din acest dosar, Lucian Aluncăriţe, zis „Creţu”, din Suceava, a fost condamnat încă de acum doi ani. În cazul său magistraţii au suspendat condiţionat executarea pedepsei aplicate de 2 ani pe un termen de încercare de 4 ani.

 

Aproape 500 de clienţi au numărat anchetatorii, în numai patru luni

Potrivit anchetatorilor, monopolul afacerilor cu etnobotanice pe piaţa din municipiul Suceava era deţinut de interlopul Ilie Popovici, al cărui „locotenent” a fost Ionuţ Păstrăv, fiul unui poliţist sucevean.

Un rol important în tranzacţiile cu prafurile periculoase l-a avut şi Bogdan Andrei Nastasi, fostul iubit al Dianei Maloş, tânăra de 18 ani, „Miss Vacanţa de la OTV”, găsită spânzurată în 2008, într-un copac din spatele Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din centrul Sucevei.

Popovici avea un depozit de etnobotanice în apartamentul său din Burdujeni şi se întâlnea la două-trei zile cu Păstrăv şi Nastasi, cărora le distribuia marfa. Tot Popovici era şi cel care „ţinea contabilitatea” afacerilor cu „pliculeţe cu vise”.

Ofiţerii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava au aflat în urma investigaţiilor că membrii grupării aveau şi un „telefon de serviciu”, pe care clienţii sunau şi îşi comandau produsele, al căror preţ varia între 20 şi 60 de lei. Telefonul era predat între principalii membri ai grupării, care trebuiau să răspundă la apeluri şi să fixeze întâlniri cu clienţii pentru a le livra pliculeţele ilegale.

Tranzacţiile cu etnobotanice se făceau fie la uşa apartamentelor unora dintre membrii grupării sau la geam (cum era în cazul lui Păstrăv, care locuia într-un apartament de la parterul unui bloc din Obcini), fie pe stradă, prin oraş, sau în localuri, unele dintre ele chiar în apropierea unităţilor de învăţământ.

„Pliculeţele de vise” erau de două categorii, cele „de fumat” (au aspect de fragmente vegetale mărunţite, de culoare verde) şi cele „de nas” (care sunt utilizate de consumatori prin prizare şi sunt sub forma unei pulberi de culoare albă).

„Această grupare a comercializat (n.r. - numai în cele patru luni în care a fost monitorizată) droguri de risc şi mare risc, precum şi produse ce conţin substanţe susceptibile a avea efecte psihotrope unui număr de 479 de clienţi, cei mai mulţi dintre aceştia cumpărând de mai multe ori, fiind reţinute 915 acte materiale de vânzare de droguri de risc şi de mare risc, precum şi produse susceptibile a avea efect psihoactiv”, arată procurorii DIICOT în referatul propunerii de arestare preventivă înaintat instanţei de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări în cazul celei mai mari grupări de dealeri de etnobotanice din judeţ.
 Vizualizări articol: 9867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Condamnări în cazul celei mai mari grupări de dealeri de etnobotanice din judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta Tatin înaltă (reţeta franceză originală) Tarta Tatin este unul dintre deserturile clasice şi celebre ale lumii, care are două mari calităţi pentru gospodina de azi – este uşor de pregătit şi arată spectaculos. Se poate face din diferite fructe, dar reţeta originală iese cel mai bine... Citeşte