Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2017 - Anul XXII, nr. 42 (6458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prezentarea ofertelor

„Ziua porţilor deschise” pentru viitorii elevi şi părinţii interesaţi de clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viitorii elevi şi părinţii interesaţi de clasa pregătitoare sunt aşteptaţi de mâine şi până la data de 2 martie să treacă pragul unităţilor şcolare din judeţ pentru a studia condiţiile de învăţare, dotarea spaţiilor şcolare, ofertele de activităţi extraşcolare etc.

Vizitele cu prilejul ”Zilei porţilor deschise” vor fi organizate în unităţile de învăţământ care, în anul şcolar 2017-2018, organizează clase pregătitoare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, unităţile trebuie să stabilească o zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.

În aceeaşi perioadă, sunt prevăzute şi întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2017-2018, în învăţământul primar.

La nivelul judeţului Suceava, potrivit estimărilor Inspectoratului Şcolar Suceava, numărul elevilor de la pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018 este de 6.950, respectiv 343 de clase.

 

Calendarul înscrierilor

Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2017-2018, „Ziua porţilor deschise” fiind premergătoare înscrierii efective în clasa pregătitoare.

Astfel, potrivit calendarului, între 27 februarie şi 16 martie se vor completa de părinţi, online sau la unitatea de învăţământ, cererile tip de înscriere. Tot în această perioadă, se va face şi validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul 8,00-20,00, respectiv sâmbătă, între 9,00-13,00.

Pe 17 martie va avea loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere, iar pe 18-21 martie este programată procesarea cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.

Afişarea candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă este programată pentru 22-23 martie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ziua porţilor deschise” pentru viitorii elevi şi părinţii interesaţi de clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Ziua porţilor deschise” pentru viitorii elevi şi părinţii interesaţi de clasa pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta Tatin înaltă (reţeta franceză originală) Tarta Tatin este unul dintre deserturile clasice şi celebre ale lumii, care are două mari calităţi pentru gospodina de azi – este uşor de pregătit şi arată spectaculos. Se poate face din diferite fructe, dar reţeta originală iese cel mai bine... Citeşte