Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2017 - Anul XXII, nr. 42 (6458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


S-or fi prins de schimbare?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum o săptămână şi ceva, când Real şi Barcelona s-au pus pe goluri (cu diferenţa că una pe dat, iar ailaltă pe luat!) în meciuri de Liga Campionilor, unde în general, mai ales în partidele tur din fazele eliminatorii, noi credem că mai degrabă te aştepţi la rezultate strânse, în aşteptarea returului presupus decisiv, probabil că destui români preocupaţi de fotbal or fi crezut că a fost vorba de două accidente, restul partidelor urmând tiparul ăsta din mentalul colectiv românesc. Numai că faţă de cele 8 goluri de atunci, alaltăieri, în aceeaşi competiţie, în alte două meciuri s-a înscris un număr aproape dublu, adică 14, ceea ce probabil că necesită mai mult decât un simplu comentariu într-o minirubrică din Monitorul. Este evident că în fotbalul adevărat s-a produs o schimbare. De optică, de mentalitate, de abordare, de ceva, orice, dar schimbare. Am convingerea că în fotbalul anului 2017, cu toate hibele lui incontestabile, a început să domine ideea de spectacol, poate în legătură şi cu preţurile exorbitante plătite pe fotbaliştii importanţi, şi cu salariile lor tot aşa, ori cu preţul biletelor care ţine şi el pasul cu explozia preţurilor. Fenomenul este salutar pentru spectatorul şi telespectatorul care îşi doresc nu doar victorii ale echipelor favorite, ci în primul rând spectacol. De care, iată, au parte din plin. Şi pentru că România, vrând-nevrând, este şi ea pe lumea asta, cred că şi aşteptările spectatorului român sunt cam aceleaşi. Are el parte de ceva cât de cât asemănător? E retorică, nu vă e clar? De unde spectacol la amărâţii ăştia, fotbalişti şi antrenori second-hand cu toţii, pentru care obiectivul etern este să nu ia bătaie? Pentru care 0 - 0 este scorul ideal, care mereu demonstrează nu că sunt mai buni decât ăilalţi, ci doar că nu-s mai proşti. Altfel spus, că sunt toţi la fel de proşti. Şi, de fapt, la ce bun spectacolul, când de el se bucură 4 sau 19 spectatori, cât s-au înregistrat oficial la două meciuri de prima ligă? Concluzia e groaznică: avem spectacol fotbalistic exact cât e nevoie pentru numărul şi calitatea spectatorilor. Peste toate, cred că nici nu s-au prins de schimbarea asta de orientare. Că n-avea cine. Nici de pe gazon, nici din tribune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-or fi prins de schimbare?.
 Vizualizări articol: 1319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
S-or fi prins de schimbare?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta Tatin înaltă (reţeta franceză originală) Tarta Tatin este unul dintre deserturile clasice şi celebre ale lumii, care are două mari calităţi pentru gospodina de azi – este uşor de pregătit şi arată spectaculos. Se poate face din diferite fructe, dar reţeta originală iese cel mai bine... Citeşte