Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2017 - Anul XXII, nr. 42 (6458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Convingeri

Aproape 3.000 de carduri de sănătate au fost refuzate din motive religioase sau de conştiinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Din motive religioase sau de conştiinţă, 2.955 de suceveni refuză să deţinăcardul naţional de sănătate, instrument care demonstrează calitatea de asigurat a pacientului şi care conţine datele de identificare ale acestuia. În aceste cazuri, Casa de Asigurare de Sănătate (CAS) Suceava a eliberat adeverinţe care înlocuiesc aceste carduri.

Cardul de sănătate este obligatoriu de la 1 septembrie 2015 la orice consultaţie, internare sau eliberare de reţetă, în caz contrar pacientul trebuind să achite contravaloarea serviciilor medicale.

De cealaltă parte, 9.472 de suceveni încă nu au intrat în posesia cardului de sănătate, însă îl pot ridica de la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, de luni până joi.

Cristi Bleorţu, şeful CAS Suceava, a prezentat bilanţul pentru anul 2016 referitor la cardurile de sănătate, acesta menţionând că „din cele peste 420.000 de carduri naţionale tipărite pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava, până la finele anului 2016 au fost returnate de operatorul de servicii poştale instituţiei noastre un număr de 22.265 carduri naţionale, care nu au putut fi înmânate beneficiarilor. Din aceste carduri naţionale returnate de operatorul poştal la sediul CAS Suceava, până la finele anului 2016 instituţia noastră a distribuit 12.793 de carduri naţionale persoanelor asigurate care le-au solicitat”.

Bleorţu a mai spus că în anul 2016 au fost eliberate 4.012 adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, pentru asiguraţii care au pierdut/deteriorat cardul. De asemenea, în acelaşi interval instituţia a eliberat 11.878 adeverinţe care atesta calitatea de asigurat pentru cei care nu au primit cardul naţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 3.000 de carduri de sănătate au fost refuzate din motive religioase sau de conştiinţă.
 Vizualizări articol: 1831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 3.000 de carduri de sănătate au fost refuzate din motive religioase sau de conştiinţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta Tatin înaltă (reţeta franceză originală) Tarta Tatin este unul dintre deserturile clasice şi celebre ale lumii, care are două mari calităţi pentru gospodina de azi – este uşor de pregătit şi arată spectaculos. Se poate face din diferite fructe, dar reţeta originală iese cel mai bine... Citeşte