Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2017 - Anul XXII, nr. 42 (6458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Servicii decontate

13 suceveni s-au tratat gratuit în străinătate, cu bani de la stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

13 persoane din judeţ s-au tratat anul trecut în clinici din străinătate, cheltuielile aferente serviciilor medicale primite fiind decontate integral de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

Aceştia s-au adresat clinicilor din Italia, Austria şi Germania, unde au accesat tratamente şi servicii pe care nici o unitate spitalicească din ţară nu le poate oferi.

Diagnosticele medicale ale sucevenilor pentru care statul a acceptat să plătească tratamentul sunt unele necruţătoare: malformaţii de cord congenitale, malformaţii de coloană vertebrală şi cancer.

Pachetele de care au beneficiat sucevenii nu sunt ieftine, sumele estimate de clinicile din statele membre UE, care vor fi decontate pentru aceste intervenţii medicale, fiind cuprinse între 7.000 de euro şi 58.000 de euro.  

Decontarea acestor tratamente se face prin formularele E112.

Potrivit lui Cristi Bleorţu, preşedintele CAS Suceava, ”în anul 2016 s-au eliberat 13 formulare E112 (S2), prin care pacienţii pot efectua tratament în străinătate”.

În 2015, 12 suceveni au beneficiat de tratament gratuit în străinătate, prin intermediul formularului E112, iar în 2014CAS Suceava a eliberat 25 de formulare E112.

Potrivit legii, statul român plăteşte integral tratamentul în străinătate al celor care au nevoie de anumite servicii medicale pe care bolnavul nu le poate primi în timp normal în nici o unitate spitalicească din ţară, cheltuielile fiind decontate pe baza acestui formular.

Persoana asigurată care solicită formularul E112 trebuie să depună la CAS Suceava o cerere scrisă însoţită de o copie a actului de identitate, adeverinţă de asigurat, un referat sau un raport medical care conţine recomandarea pentru efectuarea tratamentului în străinătate, precum şi dosarul medical care conţine înscrisuri medicale din care să rezulte diagnosticul.

 

Formulare europene

Tot în 2016, 6.158 de suceveni au solicitat eliberarea de carduri europene. Cardul european conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale în timpul şederii sale într-unul din statele membre ale Uniunii Europene. Acesta este gratuit şi se foloseşte în cazul unor servicii medicale urgente şi nu pentru tratarea afecţiunilor existente.

”Persoanele asigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate din România pot beneficia, în situaţia deplasării pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene, de cardul european de asigurări sociale de sănătate”, a mai completat Cristi Bleorţu.

De asemenea, acesta a mai arătat că anul trecut CAS Suceava a eliberat 708 formulare europene.

În cazul decontării serviciilor medicale obţinute în statele UE de asiguraţii români beneficiari de card european (sau Certificat provizoriu de înlocuire pentru Cardul European) sau de formulare europene (E106, E121 şi E112), în anul 2016, CAS Suceava a decontat 1.314 solicitări. Suma decontată de CAS Suceava pentru servicii medicale de care au beneficiat asiguraţii români în statele UE (cele mai multe în Austria, Belgia, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia), conform acestor solicitări, a fost de 9.627.605,13 lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 suceveni s-au tratat gratuit în străinătate, cu bani de la stat.
 Vizualizări articol: 2120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
13 suceveni s-au tratat gratuit în străinătate, cu bani de la stat5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta Tatin înaltă (reţeta franceză originală) Tarta Tatin este unul dintre deserturile clasice şi celebre ale lumii, care are două mari calităţi pentru gospodina de azi – este uşor de pregătit şi arată spectaculos. Se poate face din diferite fructe, dar reţeta originală iese cel mai bine... Citeşte