Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 feb 2017 - Anul XXII, nr. 42 (6458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Locatarii căminului inundat cu materii fecale vor fi evacuaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiriaşii căminului nr. 2 de la Liceul Alimentar, cunoscut pentru mormanele de gunoaie pe care le aruncă pe geam unii dintre locatari, iar mai nou, pentru faptul că a fost inundat cu materii fecale, din cauza înfundării canalizării interioare a clădirii, nu vor mai sta mult acolo. În 2-3 luni, aceştia vor fi evacuaţi, mai ales că nu au plătit chiriile şi utilităţile de aproape un an de zile, unii chiar mai mult de atât, pe numele unora fiind emise şi titluri executorii de evacuare silită, nepuse în aplicare până acum.

Imobilul respectiv a fost mult timp subiectul discuţiilor dintre conducerea Universităţii Suceava şi cea a Primăriei Suceava, fiind solicitat de USV pentru a fi transformat în cămin pentru studenţi.

„De problema de la Liceul Alimentar am aflat abia ieri la 15.30, când era deja rezolvată. Căminul este încă în administrarea şcolii, dar cu siguranţă el va fi dat Universităţii. Probabil acest lucru se va întâmpla după sărbătorile de Paşti. Nu aveam cum să-i scoatem în stradă, să-i mutăm de acolo, în plină iarnă”, a spus miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a spus că nu înţelege de ce s-a acţionat abia marţi, dacă problema era de săptămâna trecută, cum spun chiriaşii.

„Până la urmă, ce s-a întâmplat nu este deloc o chestiune complicată. S-a înfundat canalizarea, este în administrarea şcolii, o repară. Școala trebuia să ne informeze şi să ne solicite ajutorul, dacă era o problemă ce îi depăşea.

 Iar un alt aspect, cei care locuiesc acolo, în loc să pună mâna să ajute, erau foarte activi pe Facebook. Nu e o problemă asta, dar trebuie să mai avem şi spirit civic”, a completat primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

 

Conducerea USV, critică la adresa municipalităţii

Știrea privind inundarea cu materii fecale a parterului clădirii pe care au solicitat-o în numeroase rânduri a stârnit reacţii la nivelul conducerii Universităţii Suceava.

Prorectorul USV, Mihai Dimian, a postat ieri un mesaj critic referitor la această problemă:

„Suntem la aproape un an de când Consiliul Local Suceava a aprobat trecerea unui cămin în administrarea Universităţii Suceava, iar transferul trebuia făcut de la 1 iulie 2016. Nu numai că nu a fost transferat, dar nici măcar nu a fost eliberat. Acum tot parterul e plin de nevoile locatarilor rămaşi.
Proastă decizie: sute de studenţi nu pot locui într-un cămin, bugetul local plăteşte întreţinerea şi utilităţile unei clădiri degeaba, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară trebuie să facă faţă unui focar de infecţie în curtea lui, iar zeci de camere sunt disponibile şi neutilizate în alte cămine pentru cazurile sociale adevărate”.

Planurile USV în privinţa acestui cămin sunt de a-l moderniza, din fonduri europene, acolo putând fi create aproximativ 200 de locuri de cazare pentru studenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locatarii căminului inundat cu materii fecale vor fi evacuaţi.
 Vizualizări articol: 5433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Locatarii căminului inundat cu materii fecale vor fi evacuaţi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta Tatin înaltă (reţeta franceză originală) Tarta Tatin este unul dintre deserturile clasice şi celebre ale lumii, care are două mari calităţi pentru gospodina de azi – este uşor de pregătit şi arată spectaculos. Se poate face din diferite fructe, dar reţeta originală iese cel mai bine... Citeşte