Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2017 - Anul XXII, nr. 40 (6456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Petiţie online pentru susţinerea amenajării unui parc de animale în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Română a Iubitorilor de Animale intenţionează să amenajeze în municipiul Suceava un parc pentru animalele de companie. Pentru aceasta, asociaţia a demarat deja o campanie online de strângere de semnături pentru susţinerea acestui proiect. Preşedinta asociaţiei, suceveanca Alina Geoanea, ne-a declarat că un astfel de parc, intitulat „Bark Park”, va fi un loc unde câinii cu stăpân se vor putea juca fără lesă, într-un spaţiu special amenajat pentru aceasta. „Faptul că în Suceava nu există în acest moment un spaţiu de joacă dedicat animalelor de companie nu este un secret pentru nimeni, dar asta nu înseamnă că iubitorii de animale nu au nevoie de o astfel de locaţie”, a spus Alina Geoanea, cea care a candidat anul trecut pentru funcţia de primar al Sucevei, unul dintre proiectele din programul său fiind amenajarea unui astfel de parc pentru animalele de companie. Alina Geoanea a explicat că Asociaţia Română a Iubitorilor de Animale ar urma să suporte toate costurile pentru amenajarea parcului, iar în situaţia în care va agrea proiectul, primăria ar urma să pună la dispoziţie terenul necesar şi eventual să asigure salubrizarea în zona spaţiului respectiv.

Ea a explicat că un „Bark Park” este un spaţiu public, special amenajat, unde oamenii se pot juca împreună cu animalele lor de companie. „Având în vedere că orașele devin din ce în ce mai aglomerate, iar legile cu privire la plimbarea câinilor în lesă devin din ce în ce mai restrictive, mulţi proprietari de câini văd spaţiile special amenajate pentru câini “Bark Park” ca un loc propice pentru a petrece timp calitativ alături de patrupedele lor”, a explicat preşedinta Asociaţiei Române a Iubitorilor de Animale.

 

Susţinătorii proiectului pot să trimită sugestii pentru locaţia unui astfel de parc pentru animale

Alina Geoanea a subliniat că până în momentul de faţă, asociaţia pe care o conduce a amenajat în Bucureşti trei parcuri pentru animalele de companie, toate în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement. Alina Geoanea a precizat că toate cele trei parcuri din Bucureşti se bucură de un real succes, fiind frecventate anual de mii de câini cu stăpân. „Din calculele noastre rezulta că o familie din zece are în proprietate un animal de companie, iar în cele mai multe cazuri vorbim despre câini de talie medie şi mare. Din păcate, Suceava nu este un oraş prietenos faţă de animalele de companie şi de cele mai multe ori proprietarii sunt forţaţi de împrejurări să îşi plimbe patrupedele în zone frecventate de părinţi cu copii, lucru anormal într-o societate care se vrea a fi modernă”, a spus Alina Geoanea. Ea a adăugat că acest concept de “Bark Park” dezvoltat de Asociaţia Română a Iubitorilor de Animale elimină acest inconvenient, oferind proprietarilor de căţei posibilitatea de a-şi plimba patrupedele, de a se juca cu acestea şi chiar de a le pregăti pentru concursuri într-o zonă specială, eliminând astfel riscul ca persoanele sau animalele să fie în pericol.

Alina Geoanea şi-a exprimat convingerea că asociaţia pe care o conduce va găsi înţelegere la Primăria Suceava pentru a realiza acest proiect. Ea a arătat că pentru început a fost lansată o petiţie online, pentru consultări cu sucevenii cu privire la locaţia cea mai potrivită pentru amenajarea „Bark Park”, cei care doresc să susţină proiectul putând să o facă la adresa https://www.petitieonline.com/loc. După analizarea propunerilor venite din partea posesorilor de animale de companie, Asociaţia urmează să depună la Primăria Suceava o solicitare pentru obţinerea unei autorizaţii în vederea amenajării spaţiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petiţie online pentru susţinerea amenajării unui parc de animale în Suceava.
 Vizualizări articol: 1961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Petiţie online pentru susţinerea amenajării unui parc de animale în Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei