Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2017 - Anul XXII, nr. 40 (6456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iţe încurcate

Joaca de-a directorii de şcoli. Foşti directori fără concurs, repuşi în funcţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subiectul legat de conducerile unităţilor de învăţământ nu este încă închis la Suceava, ba mai mult, în ultima perioadă tumultul schimbărilor pare să fi fost mai intens ca oricând.

34 de directori de şcoli din judeţ, dintre cei numiţi cu delegaţie de pe 9 ianuarie, prin decizia Inspectoratului Școlar, pe posturile neocupate prin concurs, şi-au depus demisiile la scurt timp după ce au fost unşi de IȘJ la conducerea instituţiilor. Demisiile pe bandă rulantă nu par lipsite de sens, aceştia părăsind fotoliile de directori la scurt timp după ce Ministerul Educaţiei anunţa că dă undă verde celorcare nu au promovat concursul de directori să ajungă din nou în funcţii.

Astfel, cât ai zice „premeditare”, în multe posturi de conducere au fost puşi foştii directori, care nu au promovat concursul sau nici măcar nu l-au susţinut. Dacă demisiile directorilor instalaţi la începutul anului, interimari pe funcţii, au vreo legătură cu foştii directori readuşi în ecuaţie de ordinul ministrului Educaţiei, nu ne putem pronunţa, deşi zvonuri în acest sens au circulat. Cert este că situaţia de la Suceava pare trasă la indigo cu cea din celelalte judeţe ale ţării, unde directori abia puşi şi-au făcut repejor bagajele, pe posturile lor revenind ca şi cum nimic nu s-a întâmplat foştii directori „repetenţi” la concurs, însă aflaţi în graţiile celor care fac cărţile în astfel de cazuri.

 

Care sunt directorii care nu au promovat concursul, dar n-au refuzat un post de conducere

 La Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, postul de director nu a fost ocupat de nimeni prin concurs, astfel că Inspectoratul Școlar a numit-o pe funcţie, începând cu 9 ianuarie, cu titlu de interimar, pe Alexandrina Gabriela Jijie. Mandatul acesteia a fost scurt, aceasta scriindu-şi demisia imediat după numire. În locul ei a fost numit fostul director Constantin Mărgineanu, acesta neparticipând la concursul pentru ocuparea funcţiei de director în condiţiile în care depăşea limita de vârstă impusă prin concurs. Totodată, şi fotoliul de adjunct a fost rapid recuperat de fosta directoare Elena-Luminiţa Martiniuc, chiar dacă aceasta a picat testarea scrisă a examenului pentru funcţia de director.

Cu toate că nu a reuşit să treacă de prima probă scrisă a examenului pentru directori, Cristina Lohănel a revenit pe scaunul de director adjunct la Liceul cu Program Sportiv, după ce Alina Daniela Dobroghii şi-a dat demisia.

Și la conducerea GPP „Prichindel” Suceava s-a întors Anişoara Tîrnovan, deşi aceasta nu s-a înscris pentru concursul organizat de Ministerul Educaţiei. În fruntea unităţii fusese numită Sanda Achihăie, care a părăsit imediat funcţia prin demisie.

La Grădiniţa cu Program Normal Obcini Suceava nici un candidat nu a reuşit să ocupe postul de director prin concurs, astfel că Inspectoratul Școlar a numit-o în această funcţie pe Elena Dochia. Mandatul a fost unul scurt, aceasta depunându-şi demisia. Printr-o decizie a Inspectoratului Școlar, pe funcţie a revenit fosta directoare Maria Todereanu, cu toate că aceasta nu a reuşit să promoveze proba scrisă a concursului organizat în toamna anului trecut. 

La Grădiniţa cu Program Prelungit „Micul Prinţ” Rădăuţi, Violeta Elena Hîj a fost numită interimar începând cu data de 9 ianuarie, însă la scurt timp, după demisia acesteia, locul i-a fost luat de fosta directoare Agapia Cotor Bîrlădeanu. Nici aceasta nu a reuşit să treacă de proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de conducere din unităţile de învăţământ. 

La conducerea Școlii Gimnaziale Șerbăuţi a revenit Silvia Boiciuc (respinsă la proba scrisă), după ce Angela Violeta Dolcean şi-a prezentat demisia la scurt timp după ce a fost numită. Dintre foştii directori care nu au reuşit să promoveze concursul organizat de Ministerul Educaţiei, însă au revenit pe funcţii îi mai amintim pe: Constantin Gaube (Școala Gimnazială Moara Nica), Petronela Otilia Moroşanu (Școala Gimnazială ”Krystyna Bochenek” Poiana Micului), Rodica Cîrdei (Școala Gimnazială Voitinel), Petrişor Iacob (Școala Gimnazială Cornu Luncii), Dumitru Pomohaci (Clubul Copiilor Rădăuţi), Loredana Vărzari (Școala Gimnazială "Ciprian Porumbescu"), Ioan Bedrulea (Școala Gimnazială ”Ion Barbir” Capu Câmpului), Floarea Iacoban (Lic. Tehn. Cajvana), Garofiţa Maria Straton (Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului), Luminiţa Cotoară (Școala Gimnazială Nr. 2 Iaslovăţ), Victor Prisacariu (Școala Gimnazială Nr. 1 Iaslovăţ), Daniela Isopescu (Școala Gimnazială Frătăuţii Vechi), Carmen Georgeta Bunduc (Școala Gimnazială Bălăceana), Emilia Barbir (Școala Gimnazială Măriţei Dărmăneşti), Codruţa Vasilica Rotari (Școala Gimnazială Nr. 3 Marginea).

 

O nouă şansă pentru cei care nu au promovat

Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase,a dat ca sigură organizarea unui nou concurs pentru ocuparea posturilor de directori în şcoli, până în luna august a acestui an. Anunţul a fost făcut pe 15 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul de resort menţionând că, începând cu anul şcolar 2017-2018, nici un director sau director adjunct nu va mai ocupa o funcţie fără să fi trecut examenul. Acesta a mai arătat că testările vor fi organizate şi pentru inspectorii şcolari. Declaraţia vine la câteva săptămâni după ce Pavel Năstase a semnat ordinul care a permis directorilor de şcoli care nu au promovat sau nu au participat la concursul de la finele anului trecut să ajungă din nou în funcţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Joaca de-a directorii de şcoli. Foşti directori fără concurs, repuşi în funcţii.
 Vizualizări articol: 8063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Joaca de-a directorii de şcoli. Foşti directori fără concurs, repuşi în funcţii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei