Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2017 - Anul XXII, nr. 40 (6456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anul trecut

50% din vehiculele verificate în trafic, în județ, de inspectorii RAR aveau probleme tehnice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatele controalelor tehnice efectuate în trafic de inspectorii Registrului Auto Român pe perioada anului trecut în județul Suceava au arătat că un număr îngrijorător de vehicule prezintă un pericol iminent de accidente. Situaţia stă un pic mai bine în Suceava față de restul țării, anul trecut fiind verificate tehnic în trafic un număr de 1.624 de vehicule. Dintre acestea, 30 de vehicule, reprezentând în procente 1,85%, prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de frânare și la direcţie. În aceste situaţii, s-au luat măsuri de reţinere a certificatului de înmatriculare, care poate fi recuperat de proprietar numai după efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Român. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 50,31% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte, iar 42,24% dintre acestea au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere.  În cadrul neconformităţilor în ceea ce privește securitatea rutieră, inspectorii RAR au constatat proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare și semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă și spate. Din totalul vehiculelor verificate, 2,88% nu aveau dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice la zi, aceasta fiind expirată sau, în unele cazuri, falsificată. Un procentaj de 3,77 dintre autovehiculele verificate au depășit nivelul maxim admis din punctul de vedere al emisiilor poluante. În urma controalelor mixte desfășurate în judeţul Suceava de Registrul Auto Român și Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2016 au fost aplicate 571 de sancţiuni, au fost reţinute 31 permise de conducere și 392 de certificate de înmatriculare.

 

3.781 dintre vehiculele verificate în țară aveau defecțiuni grave, prezentând pericol iminent de accidente

Rezultatele controalelor tehnice efectuate în trafic de inspectorii Registrului Auto Român pe perioada anului trecut, în ţară, au arătat că un număr îngrijorător de vehicule prezintă un pericol iminent de accidente. Dintre mașinile verificate în trafic, 3.781 de vehicule, reprezentând aproximativ 5 procente din totalul celor controlate, aveau defecţiuni grave la sistemele de frânare și direcţie, precum și la sistemul de rulare, la punţi și fuzete. 

Echipele de inspectori ai Registrului Auto Român (RAR) au verificat în trafic, în perioada 3 ianuarie - 31 decembrie 2016, 76.678 de vehicule în întreaga ţară, la cel puţin 50% dintre acestea depistându-se cel puţin o neconformitate tehnică. Din punct de vedere al siguranţei rutiere, însă, procentajul de respingere a vehiculelor găsite neconforme tehnic a fost calculat ca fiind de 37,42 %. Acest procentaj nu reflectă însă starea generală a parcului auto din România, deoarece în timpul controalelor, echipajele mixte formate din inspectori RAR și poliţiști opresc pentru verificări doar acele vehicule despre care există susceptibilitatea de a prezenta defecţiuni tehnice. Aceste procentaje, îngrijorătoare sau nu, ar putea crește în acest an, odată cu dispariţia timbrului de mediu și înmatricularea unui număr mult mai mare de autoturisme vechi, cu probleme tehnice pe măsura uzurii lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50% din vehiculele verificate în trafic, în județ, de inspectorii RAR aveau probleme tehnice.
 Vizualizări articol: 4071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
50% din vehiculele verificate în trafic, în județ, de inspectorii RAR aveau probleme tehnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei