Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2017 - Anul XXII, nr. 40 (6456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Autorităţi publice locale

Sesiune de formare privind integrarea străinilor cu şedere legală în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundaţia ICAR, în parteneriat cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom,a organizat la Rădăuţi, la finele săptămânii trecute, a treia sesiune de formare pentru autorităţile publice locale în cadrul proiectului „Integrarea străinilor cu şedere legală în societatea românească – o provocare comună”. Cu această ocazie au fost prezentate şi dezbătute cadrul legislativ şi rolul instituţiilor publice în procesul de integrare a străinilor cu şedere legală în România, cu precădere pe piaţa muncii.

În acest sens, la întâlnire au fost invitaţi atât reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice locale, cât şi antreprenori şi investitori din zonă. De asemenea, au avut loc discuţii cu privire la gestionarea a diverse probleme din rândul străinilor de către autorităţi şi organizaţii non-guvernamentale. Proiectul „Integrarea străinilor cu şedere legală în societatea românească – o provocare comună”, implementat de Fundaţia ICAR - în calitate de beneficiar şi de AIDRom - în calitate de partener, estefinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare şi se derulează în perioada mai 2016 - mai 2017, la nivel regional, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi.

 

Grupul ţintă poate beneficia de o paletă largă de servicii integrate şi de asistenţă

Grupul ţintă este reprezentat de beneficiarii unei forme de protecţie (BPI) şi străinii cu şedere legală în România (RTT), accentul punându-se pe cei care au primit recent o formă de protecţie şi pe cazurile vulnerabile, precum: minorii şi minorii neînsoţiţi, familiile monoparentale, femeile singure, persoanele în vârstă, persoane cu boli cronice sau probleme de sănătate, persoane cu dizabilităţi, victime ale torturii sau altor forme grave de violenţă fizică şi psihică.

În cadrul Centrului Regional pentru Integrare Rădăuţi, grupul ţintă poate beneficia de o paletă largă de servicii integrate şi de asistenţă care au rolul de a veni în întâmpinarea nevoilor acestuia de consiliere socială, juridică şi/sau psihologică, de asistenţă materială, de sprijin în rezolvarea problemelor, de informare şi educaţie, de acces la activităţi de socializare, recreative şi culturale, de participare pe piaţa muncii şi de relaţionare cu autorităţile locale. Proiectul are ca scop contribuţia la integrarea socială a beneficiarilor unei forme de protecţie (BPI) şi a străinilor cu şedere legală în România (RTT), prin implementarea unui model de integrare regională. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune de formare privind integrarea străinilor cu şedere legală în România.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune de formare privind integrarea străinilor cu şedere legală în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei