Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2017 - Anul XXII, nr. 40 (6456)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Locuitorii din cartierul Obor din Vatra Dornei au scăpat de riscul de a fi inundaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a anunţat ieri că locuinţele din cartierul Obor din municipiul Vatra Dornei au scăpat de riscul de a fi inundate. Constantin Harasim s-a deplasat duminică, 19 februarie, la Vatra Dornei, acolo unde împreună cu primarul Ilie Boncheş a evaluat situaţia la zi a lucrărilor de degajare a formaţiunilor de gheaţă din zona confluenţei râurilor Dorna şi Bistriţa. Prefectul a arătat că Administraţia Bazinală de Apă Siret Bacău a intervenit în ultima perioadă cu utilajele din dotare pentru a debloca albia râului Bistriţa pe o lungime de circa 400 de metri, în aval de confluenţa cu râul Dorna.

„În prezent se apreciază că zăporul de pe râul Dorna are asigurată deplasarea în aval, iar locuinţele din cartierul Obor nu se mai află în pericol de inundare”, a spus prefectul judeţului Suceava. El a precizat că în continuare se va asigura monitorizarea râului Bistriţa, în amonte de municipiul Vatra Dornei şi de confluenţa cu râul Dorna. Constantin Harasim a explicat că aceste monitorizări sunt necesare având în vedere că în bazinul superior al râului Bistriţa, până în zona comunei Cîrlibaba, pe albie este format un pod de gheaţă care în prezent poate crea probleme pe tronsonul Iacobeni-Vatra Dornei.

Harasim a reamintit că în urmă cu o săptămână, Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret şi Serviciul de Gospodărire a Apelor Suceava au alocat în zona Dornelor utilaje suplimentare pentru degajarea gheţurilor de pe râurile Dorna şi Bistriţa pentru a evita producerea unor inundaţii. El a precizat că potrivit unei informări a ABA Siret Bacău, numai de pe râul Bistriţa a fost excavată şi scoasă pe mal o cantitate de peste 7.000 de metri cubi de gheaţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuitorii din cartierul Obor din Vatra Dornei au scăpat de riscul de a fi inundaţi.
 Vizualizări articol: 1737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuitorii din cartierul Obor din Vatra Dornei au scăpat de riscul de a fi inundaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei