Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2017 - Anul XXII, nr. 28 (6444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calificare

Elevi suceveni la Olimpiada Naţională de Lectură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci elevi suceveni s-au calificat la faza naţională a Olimpiadei de lectură „Lectura ca abilitate de viaţă”, competiţie care va avea loc în primăvara acestui an.

Este vorba despre Ioana Alexandra Nesteriuc (clasa a XII-a) şi Alexandra Mesinschi (clasa a IX-a), de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, eleve coordonate de prof. Ileana  Boteanu, şi Irina Elena Popescu (clasa a X-a), de la acelaşi colegiu, pregătită de Anca Cazacu. De asemenea, s-au calificat la faza naţională şi Theodora Bărbuţă (clasa a VI-a), de la Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi, coordonată de prof. Ana Maria Teişanu, şi elevul Gheorghe Găitan (clasa a VIII-a), de la Şcoala Gimnazială Bosanci, pregătit de Elena Luca.

La etapa judeţeană, din fiecare unitate şcolară gimnazială şi liceală din judeţ, au avut ocazia să participe elevii care demonstrează capacitatea de a folosi lectura în vederea dezvoltării personale. Pentru etapele naţională şi internaţională, participanţii au de susţinut, pe lângă proba scrisă, şi o probă orală, constând într-o dezbatere, pe marginea unei cărţi recomandate de Ministerul Educaţiei.

Elevilor li se vor evalua competenţele de lectură, constând în înţelegerea textelor ficţionale, nonficţionale şi multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris, în cadrul unei prezentări sau al unei dezbateri.

 

Menţiune pentru o suceveancă, la ediţia din 2016 a etapei internaţionale

Suceveanca Daniela Petrovici, absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, s-a numărat printre laureaţii ediţiei de anul trecut a Olimpiadei Internaţionale de Lectură, de la Constanţa, din perioada 1-5 septembrie.

În concurs s-au înscris competitori din România, Cipru, Republica Moldova şi Ucraina. Laureată cu premiul I la ediţia din 2015, în 2016 Daniela a reuşit să-şi adjudece o menţiune, fiind pregătită de prof. Gheorghe Cîrstian. În prezent, Daniela studiază în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti.

Datorită rezultatelor acesteia, judeţul Suceava poate fi reprezentat la faza naţională de trei elevi pentru secţiunea liceu - lector experimentat, în loc de doi, cât este prevăzut în regulamentul concursului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni la Olimpiada Naţională de Lectură.
 Vizualizări articol: 2014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevi suceveni la Olimpiada Naţională de Lectură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu țelină Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al țelinei. Rețeta e foarte veche, întâlnită în multe țări europene  și se crede că era consumată... Citeşte