Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2017 - Anul XXII, nr. 28 (6444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Distrusă de necunoscuţi

Statuia Papei Ioan Paul al II-lea din centrul municipiului Suceava a rămas fără cârja arhierească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statuia Papei Ioan Paul al II-lea din centrul municipiului Suceava, amplasată în faţa Bisericii Romano-Catolice „Sf. Ioan Nepomuk”, a rămas fără cârja arhierească (baston pastoral, toiag), înaltă de aproximativ doi metri. Mai întâi a dispărut, acum câteva luni, partea de sus a bastonului pastoral, crucifixul. În acest moment cârja arhierească lipseşte de tot. Preotul Iosif Păuleţ, parohul Bisericii Romano-Catolice „Sf. Ioan Nepomuk”, ne-a spus că nu ştie cine a distrus cârja arhierească, dar că intenţionează să o înlocuiască şi apoi să mute statuia în curtea Bisericii Romano-Catolice din Iţcani.

„Deja am amenajat în curtea bisericii din Iţcani un soclu pe care o să aşezăm această statuie, după ce va fi refăcut şi bastonul. În locul monumentului Papei Ioan Paul al II-lea din faţa Bisericii Romano-Catolice <Sf. Ioan Nepomuk> vom aşeza statuia Papei Ioan Paul al II-lea pe care o avem acum în biserică. Am făcut deja demersuri în acest sens, dar aşteptăm să vedem cât de repede se mişcă meseriaşii. Noi credem că în primăvară, după ce se mai încălzeşte, vom reuşi să facem schimbările pe care ni le dorim”, ne-a explicat preotul paroh Păuleţ. 

 

Statuia din fibră de sticlă a fost inaugurată în 2009

Statuia Papei Ioan Paul al II-lea din Suceava este un monument din fibră de sticlă închinat Papei Ioan Paul al II-lea (1978-2005). Aceasta a fost dezvelită în anul 2009, în piaţeta din faţa biserici catolice. Statuia a fost realizată cu ocazia împlinirii a zece ani de la vizita istorică a fostului Suveran Pontif Ioan Paul al II-lea în România, în mai 1999.Statuia a fost amplasată pe un soclu de beton care a fost îmbrăcat în marmură. Ea are o înălţime de 1,65 metri şi este confecţionată din fibră de sticlă. Cu acest prilej, piaţeta din faţa bisericii a primit denumirea de Piaţeta Papa Ioan Paul al II-lea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statuia Papei Ioan Paul al II-lea din centrul municipiului Suceava a rămas fără cârja arhierească.
 Vizualizări articol: 5201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Statuia Papei Ioan Paul al II-lea din centrul municipiului Suceava a rămas fără cârja arhierească5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu țelină Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al țelinei. Rețeta e foarte veche, întâlnită în multe țări europene  și se crede că era consumată... Citeşte