Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2017 - Anul XXII, nr. 28 (6444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ghostbusters

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, când am scris articolul pentru ziarul de sâmbătă, nu bănuiam că duminică voi avea deja confirmarea că restul de campionat ne va mai oferi încă destule surprize meteo. Nu s-a adeverit chiar în totalitate pronosticul meu, în sensul că nu au fost totuşi meciuri amânate, dar zău că nu sunt deloc convins că toate cele programate s-au şi disputat cu adevărat, chiar dacă au fost omologate ca atare. Vorbesc despre cele două meciuri de duminică, de la Botoşani şi de la Cluj, din care nu doar că n-am înţeles, dar nici măcar n-am văzut nimic din cauza ceţii. De altfel, presupunând că pe cele două terenuri se aflau şi niscai arbitri (la Cluj cred că erau, deoarece presupun că cei doi jucători nu s-au autoeliminat), ăştia erau mai degrabă ghostbusters, adică vânători de stafii, ca în comediile alea pornite în anii '80 şi continuate până în ziua de azi, inclusiv în varianta desen animat. Îmi imaginez cu greu cam ce puteau înţelege fluieraşii din deplasarea celorlalte stafii pe teren, precum şi din ţopăiala alteia, mai mici şi mai vioaie, presupusă a fi totuşi mingea. V-a prins vreodată pe munte ceaţa aia densă (cred că îi zice negură) care reduce la zero nu doar vizibilitatea, ci şi sunetul, astfel încât nu-l mai poţi nici măcar auzi pe cel aflat la doi metri de tine? Tocmai de aia mă şi mir: cum şi-o fi dat seama arbitrul la capul ăla în gură ca a fost penalty? Că a fost, indiscutabil. De neînţeles rămâne eliminarea lui Alibec, probabil tot pe motiv de ceaţă, fiindcă mă gândesc că omul a vrut să evite piciorul adversarului, sărind peste el, iar apoi s-a ridicat instantaneu, fără a cere ceva. Numai ceaţa îl putea împiedica pe arbitru să vadă şi finalul fazei. După care, la cabine, i-o fi zis vreunul echipat cu infraroşii că a greşit, drept pentru care s-a străduit vreme îndelungată să refacă echilibrul, chestie care, spre final, i-a şi reuşit, eliminându-l tot de-a droanga şi pe Deac, de la CFR. În Gazeta Sporturilor a luat totuşi 7, în loc de 3, ceea ce mă face să cred că nici cronicarul nu vedea mare lucru. Concluzia vine aproape de la sine: oricât de densă ar fi ceaţa din aer, tot mai densă e cea din capul domnilor ghostbusters echipaţi cu fluier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghostbusters.
 Vizualizări articol: 1390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ghostbusters5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu țelină Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al țelinei. Rețeta e foarte veche, întâlnită în multe țări europene  și se crede că era consumată... Citeşte