Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2017 - Anul XXII, nr. 28 (6444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Muncă multă

Acţiunile de detonare a formaţiunilor de gheaţă şi de evacuare a apei au continuat la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii au continuat, de la primele ore ale dimineţii de ieri, acţiunile de sprijinire a oamenilor din Vatra Dornei afectaţi de inundaţiile de duminică, totodată, în paralel, specialiştii pirotehnişti lucrând şi la detonarea formaţiunilor de gheaţă de pe râul Bistriţa, pentru a îndepărta pericolul ca apele să facă din nou pagube.

50 de pompieri militari de la subunităţile din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Suceava au intervenit cu şapte autospeciale şi şase motopompe (din care una de mare capacitate) pentru continuarea operaţiunilor de evacuare a apei, de pe strada Oborului din Vatra Dornei. Pompierii au fost sprijiniţi de şapte lucrători ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei, trei poliţişti şi şapte lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava. Ieri, a fost evacuată apa din şapte curţi şi trei beciuri. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a transmis că ieri nu mai erau case afectate de apele revărsate şi nici alte probleme deosebite în zona inundată duminică.

În urma inundaţiilor de la Vatra Dornei au fost afectate 16 case, 33 de anexe şi 18 curţi. Problemele au apărut după ce s-au înregistrat creşteri rapide ale debitelor în bazinele râurilor Dorna şi Bistriţa. Temperatura crescută a favorizat topirea zăpezilor de pe versanţi şi a gheţurilor din albii. Bucăţile de gheaţă fragmentate au început să fie antrenate în aval, blocând cursul apei. Dornenii şi turiştii au avut parte, de sâmbătă seară, de o imagine de coşmar. Întreg râul Dorna era blocat de blocuri imense de gheaţă care s-au pus în mişcare şi au creat baraje naturale care au schimbat efectiv cursul firesc al apei.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, împreună cu colegi de la ISU Botoşani şi ISU Bacău, a intervenit şi ieri cu material exploziv asupra formaţiunilor de gheaţă de pe râul Bistriţa. Pe parcursul zilei de ieri au fost efectuate 11 detonări, iar operaţiunea va continua şi astăzi. Cursul de apă a fost eliberat în  mai multe puncte, astfel că a fost eliminat pericolul de inundaţii. Ieri după-amiază, opinia generală era că situaţia este sub control. Faptul că temperaturile au scăzut semnificativ contribuie la stabilizarea situaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiunile de detonare a formaţiunilor de gheaţă şi de evacuare a apei au continuat la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiunile de detonare a formaţiunilor de gheaţă şi de evacuare a apei au continuat la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu țelină Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al țelinei. Rețeta e foarte veche, întâlnită în multe țări europene  și se crede că era consumată... Citeşte