Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2017 - Anul XXII, nr. 28 (6444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pui cu țelină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al țelinei. Rețeta e foarte veche, întâlnită în multe țări europene  și se crede că era consumată de cavalerii medievali pentru a fi viguroși și curajoși. Deși este considerată benefică pentru domni, grație anumitor proprietăți foarte cunoscute astăzi ale țelinei, această tocană este foarte utilă și femeilor, mai ales celor anemice și apatice, prin efectul rapid de vitaminizare și prin starea de bună dispoziție pe care o conferă imediat după consum.

Avem nevoie de:

O rădăcină de țelină, jumătate de pachet de unt, o ceapă mare, un pui porționat sau 3-4 pulpe de pui, 2 linguri de făină, jumătate de lămâie, o lingură zahăr, 2-3 linguri smântână,sare și piper după gust, puțin ulei de floarea soarelui,  opțional o lingură pastă de tomate

Preparare:

Curățăm rădăcina de țelină, o tăiem pe lungime în sferturi și apoi în felii de cca 1 cm groase. Topim untul într-o tigaie și rumenim bine feliile de țelină, pe rând, fără a se arde. Le scoatem pe o farfurie separat. În untul rămas adăugăm puțin ulei și rumenim bucățile de pui. Le scoatem separat. În grăsimea rămasă prăjim ceapa cu puțină sare și piper, iar spre final adăugăm pasta de tomate, dacă folosim. Punem deasupra bucățile de țelină și de pui, turnăm apă cât să să le acopere puțin și fierbem acoperit parțial, până ce țelina și carnea s-au pătruns. Separat facem un rântaș foarte puțin rumenit din făină și puțin unt sau ulei, pe care îl stingem cu zeamă din tocană și îl punem peste carnea deja bine fiartă. Stoarcem și zeama de la jumătate de lămâie și lăsăm să clocotească la foc foarte mic, amestecând uneori, ca să nu se prindă. Ardem zahărul până la maroniu roșcat închis, îl stingem cu puțină apă, îl fierbem să se dizolve și turnăm lichidul peste tocană. Amestecăm, mai dăm un clocot și gustăm dacă e destul de acrișor, sărat și piperat. La final, după ce am dat tocana deoparte de pe foc, dar cât e fierbinte încă, amestecăm și puțină smântână în sos. Acoperim și lăsăm să se odihnească jumptate de oră la loc călduț. Este minunată cu pâine proaspătă sau cu garnitură de bulgur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pui cu țelină.
 Vizualizări articol: 5958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Pui cu țelină4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu țelină Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al țelinei. Rețeta e foarte veche, întâlnită în multe țări europene  și se crede că era consumată... Citeşte