Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2017 - Anul XXII, nr. 28 (6444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Nu cedăm. Rezistăm!”

Început de săptămână cu protest la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La o zi după ce Guvernul a aprobat abrogarea OUG 13/2017 privind modificarea Codurilor penale, luni seară sucevenii au ieşit din nou în stradă, dar într-un număr mult mai mic. În jurul orei 18:00, în faţa Palatului Administrativ s-au adunat circa 50 de protestatari, iar la ora 19:00, când au plecat în marş pe străzile Sucevei, erau peste 100. Unul dintre liderii mişcării de stradă, Alexandru Georgian Istrate, a lăsat să se înţeleagă faptul că sucevenii au ieşit din nou în stradă după ce au văzut că la Bucureşti şi în alte oraşe mari ale ţării protestele continuă, doar că vremea i-a  împiedicat pe suceveni să iasă în număr foarte mare pe străzi.

 

Revendicări adunate într-o rezoluţie

În municipiul Suceava a fost aprobată o autorizaţie de protest pentru mitinguri până pe 13 februarie, în intervalul 18.00-22.00, după un traseu prestabilit. Chiar dacă, în principal, cu o seară înainte (duminică, 5 februarie) liderii străzii spuneau că ei şi-au „atins scopul”, după ce Ordonanţa de Urgenţă care a stârnit atâta revoltă a fost abrogată, luni seară ei se aflau în fruntea protestatarilor, susţinând în continuare că cei care au greşit trebuie să plătească. „Unii dintre noi consideră că protestele şi-au atins scopul. Duminică a fost o victorie, aplaudată de suceveni. S-a văzut că strada este o forţă. Trebuie să ne facem auziţi în continuare şi să sancţionăm derapajele guvernanţilor”, ne-a spus Alexandru Istrate. Tot el le-a propus luni seară manifestanţilor din faţa Palatului Administrativ să îşi expună toate revendicările, nemulţumirile, să le pună pe hârtie şi acestea să stea la baza unei rezoluţii. „Cei care au greşit să-şi dea demisia, să facă un gest în acest sens. Vrem să facem o listă cu revendicări, cu ce vor sucevenii, poate transmitem şi noi nişte puncte importante de la Suceava, care vor fi luate în considerare”, a completat Alexandru Istrate.

 

Au înfruntat frigul şi au mărşăluit pe străzi

Sucevenii aflaţi în stradă au dorit totuşi să parcurgă, în ciuda vremii foarte friguroase şi cu ceaţă, traseul: Palatul Administrativ, strada Ştefan cel Mare, strada Mitropoliei, str. Ana Ipătescu, str. Ştefan cel Mare, bd. 1 Mai, bd. 1 Decembrie 1918, str. Bistriţei, bd. Corneliu Coposu, Calea Obcinilor, bd. George Enescu, str. Mărăşti, str. Mihai Eminescu, str. Nicolae Bălcescu, traseu pe care li s-au alăturat şi alte câteva sute de protestatari.Sucevenii au fost însoţiţi de un cordon de jandarmi. Zgomotul vuvuzelelor a acoperit de multe ori mesajele pe care unii protestatari le doreau a fi transmise cu voce tare. Protestatarii au făcut un apel către suceveni să iasă din case şi au pornit în marş cu steaguri în mâini şi pancarte pe care erau scrise următoarele mesaje: „Vrem justiţie, nu corupţie”, „PSD, ciuma roşie”, "DNA să vină să vă ia”, „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, „Pentru ţară şi popor, demisia hoţilor". "Tăriceanu şi Dragnea, la închisoare v-aş vrea”, „Penalii la închisoare”, ”Eu nu susţin nici un partid. Partidul meu este dreptatea”.

 

Trezeşte-te România, că-ţi moare democraţia!”

Printre protestatari l-am întâlnit pe Sergiu, un adolescent care ne-a spus: „Vreau ca penalii să nu fie la guvernare, ci să fie la închisoare. De aceea am ieşit în stradă şi o să ies în continuare”. Un pensionar, Mihai Ciobanu, ne-a explicat că a venit pentru o ţară normală, „unde cei care sunt aleşi în funcţie să-şi facă datoria, să facă ce s-au angajat că facă şi cine a greşit să plătească pentru asta”. „Trezeşte-te România, că-ţi moare democraţia!”, scria pe pancarta unei sucevence, care a explicat că „toţi cei care au greşit trebuie să plătească. Toţi. Guvernul, în special. Chiar dacă sunt la putere (PSD-ul), să înlocuiască pe cei care au greşit cu alţi politicieni corecţi, fără dosare penale!”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Început de săptămână cu protest la Suceava.
 Vizualizări articol: 2076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Început de săptămână cu protest la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu țelină Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al țelinei. Rețeta e foarte veche, întâlnită în multe țări europene  și se crede că era consumată... Citeşte