Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2016 - Anul XXI, nr. 298 (6411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Detalii anchetă

Faptele de care sunt acuzaţi inculpaţii pentru tăieri ilegale de arbori, prin înscenarea unor furtuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au oferit ieri detalii suplimentare în cazul celor şase inculpaţi din dosarul tăierilor ilegale de arbori prin simularea unor dezastre naturale (doborâturi de vânt), pe suprafeţe din aria Ocolului Silvic Vatra Dornei.

Procurorii au arătat că inculpaţii Mihai Danea şi Viorel Gurău, angajaţi ai SC Green Forest Vatra Dornei, administrată de inculpatul Mihai Bulugheană, au scos din rădăcini, în perioada iunie-iulie 2016, prin tragerea cu TAF-ul, mai mulţi arbori pentru a crea impresia unei false doborâturi naturale în vederea marcării şi tăierii ilegale ulterioare în Cantonul Silvic 15 Pietrosu, suprafaţă de pădure aflată în paza şi administrarea Ocolului Silvic Dorna. În acest caz, din probatoriul administrat a rezultat că au fost scoşi din rădăcină 205 arbori, prejudiciul din acest caz fiind de 15.812 lei.

Inculpaţii Mihai Danea şi Viorel Gurău sunt acuzaţi de asemenea că, după marcarea ilegală a 203 arbori, în luna august 2016, au tăiat fără drept, au tras de la cioată şi au depozitat 151 arbori, prejudiciul fiind de 14.628 lei cu TVA.

Procurorii au explicat că inculpaţii care au calitatea de silvicultori, Silviu-Nicuşor Monor, inginer silvic şi Ionuţ Zoiţa, pădurar, au încercat în mod sistematic, prin mai multe infracţiuni de fals şi uz de fals, să ascundă infracţiunile silvice şi de abuz în serviciu pe care le-ar fi comis afaceristul şi oamenii săi.

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Silviu Răzvan Prelipceanu, acesta este acuzat că, în scopul îngreunării cercetărilor penale, în schimbul unei sume de bani şi al unei maşini cu lemne de foc, precum şi al altor promisiuni, a acceptat să fie întocmit pe numele său un proces verbal de constatare a unei infracţiuni silvice.

Reamintim că Judecătoria Vatra Dornei a decis ca afaceristul Mirel Bulugheană şi silvicultorii Ionuţ Zoiţa şi Nicuşor Monor să fie plasaţi în arest la domiciliu. Măsura mai blândă a controlului judiciar a fost stabilită pentru Mihai Danea, din Vatra Dornei, Viorel Gurău, tot din Vatra Dornei, şi Răzvan Prelipceanu, din Dorna Arini.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Faptele de care sunt acuzaţi inculpaţii pentru tăieri ilegale de arbori, prin înscenarea unor furtuni.
 Vizualizări articol: 3050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Faptele de care sunt acuzaţi inculpaţii pentru tăieri ilegale de arbori, prin înscenarea unor furtuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Distrugatori de padure trimis de
(23 dec 2016, 11:39:09
Acesti indivizi care dobarau arbori nu au ce cauta in silvicultura si fac referire la Ionut Zoita un derbedeu fara constiinta. Un distrugator de paduri, nui pasa de copiii nostri care nu vor mai vea paduri, aer curat, sanatate. Pentru el e iteresul de moment sa taie sa vanda si sa faca bani. Ca si tatsu de altfel care si el el padurar distrugator de padure si care afirma la o dicutitie cu alti betivi ca iau gasit 6000 de ciaote si tot nu a fost impuscat. Astfel de oameni aiu ajuns sa faca paza padurii. Si superiorii directorul afirma ca totul e in ordine in paudrile sucevei, cat de bine se vinde lemnul, cat impadureste el. si de fapt situatia reala e dureroasa penttru viitorul copiilor nostri...
2.   Paduraru un distrugator de paduri ca si tatsu trimis de
(23 dec 2016, 12:01:25
tatsu, beat manga afirma la o discutie ca 6000 de cioate iau gasit si tot nu lau impuscat. si acu nu demult si tatsu iar a distrus padure si a avut controale. Ce asteptari sa ai de la astfel de oameni. cum ajung astfel de indivizi la paza padurilor..ar trebui evaluati si dati afara astfel de animale pt ca distrug padurile si viitorul copiilor nostri care raman fara paduri, aer curat, sanatate....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei