Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2016 - Anul XXI, nr. 298 (6411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Perspective economice

Grupul german Schaeffler se pregăteşte să deschidă o fabrică la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Grupul german Schaeffler este pe punctul de a intra pe piaţa din Suceava după ce de ani buni are o unitate de producţie foarte puternică la Braşov. Anunţul privind posibila venire a celor de la Schaeffler în Suceava a fost făcut de Adrian Graur, fostul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, pe site-ul Facultăţii de Energie Mecanică.

„În calitate de profesor, vă propun o perspectivă valoroasă în procesul decizional privind alegerea şi construcţia unei cariere de succes. În calitate de Rector în perioada 2004-2012, am desfăşurat o serie de activităţi comune care mi-au permis să-mi construiesc o viziune realistă asupra pieţei muncii din regiunea nord-est şi nu numai. Astăzi mă adresez dumneavoastră pentru a demara împreună, într-o manieră activă şi asumată, o acţiune de reindustrializare a regiunii Suceava. Grupul Schaeffler vine în Suceava! A intenționat, încă din 2008, să realizeze o nouă investiţie în zona noastră, ca extensie a ceea ce au dezvoltat la Braşov. La acel moment intenţia a fost blocată şi de criza economică, dar şi de anumite aspecte care ţin de dinamica deciziilor administrative locale.

Pentru ca demersul întreprins de această companie să devină realitate, o condiţie esenţială o reprezintă resursa umană. În consecinţă, până la finele lunii ianuarie 2017, sunt aşteptate CV-urile a cel puţin 600 de potenţiali angajaţi pentru Schaeffler Suceava”, este mesajul transmis de Adrian Graur.

 

Care sunt facilităţile oferite de Schaeffler

Fostul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a făcut apel ca aceste informaţii să fie transmise către un număr cât mai mare de persoane. Adrian Graur a amintit că o componentă importantă este aceea a stagiilor de pregătire în unităţile industriale cu tehnologii din cele mai avansate.

„Pentru vara lui 2017, puteţi efectua stagii de internship la Schaeffler Braşov timp de 3 luni (1 iulie - 30 septembrie). Desigur, o condiţie ca acest stagiu să fie cât mai util ar impune să nu aveţi restanţe, aşa încât în cele 3 luni să fructificaţi cât mai bine timpul dedicat instruirii dumneavoastră prin practică, dar şi recreerii active într-o zonă atractivă precum Braşov. În prima lună, puteţi beneficia de cazare în căminele din Braşov, transport spre Cristian şi retur, indemnizaţie de masă. După prima lună, veţi fi supuşi unei evaluări, urmând ca în lunile 2 şi 3 să aveţi contract de muncă încheiat şi retribuţie corespunzătoare concordant cu aprecierea făcută de cei din departamentul unde aţi activat în prima lună. Cred că studenţii din anul 3 ar trebui să fie principalii beneficiari pentru aceste stagii, respectiv din anul 1 pentru cei de la studii de masterat, mai ales dacă şi intenţionează a se angaja la Schaeffler Suceava încă peste un an, după finalizarea studiilor de licenţă/masterat. Pe toţi doritorii îi rog să îmi trimită un CV, format standard, până cel mai târziu la 15 ianuarie 2017, pe adresa mea de e-mail (adrian.graur@usv.ro), subiect: Stagiu la Schaffler. Mai multe informaţii despre grup puteţi afla la adresa: http://www.schaeffler.ro/content.schaeffler.ro/ro/index.jsp", a mai precizat Adrian Graur.

 

În câţiva ani fabrica din Suceava ar trebui să aibă 4.000 de oameni

Fostul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a mai precizat că în câţiva ani se preconizează ca fabrica de la Suceava să atingă un număr de 4.000 de oameni.

De altfel, în acest moment Grupul Schaeffler România numără 4.000 de angajaţi la Braşov, activează prin mărcile sale în sectorul auto, industrial, aerospaţial, realizează procese rapide şi flexibile de fabricaţie, dezvoltând tehnologii şi maşini proprii. Este un renumit furnizor la nivel mondial în sectorul auto şi industrial. Compania pune valoare pe cea mai înaltă calitate, pe o tehnologie remarcabilă şi o puternică forţă de inovaţie.

Compania a generat vânzări de aproximativ 13,2 miliarde de euro în 2015. Cu aproximativ 85.000 de angajați în întreaga lume, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o rețea mondială de locații de producție, centre de cercetare și dezvoltarea și societăți de vânzare în aproximativ 170 de locații din 50 de țări.

Schaeffler România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale Grupului şi produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Înfiinţată în anul 2002, Schaeffler România prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. Astăzi, după o investiţie ce depăşeşte 500 de milioane de euro, fabrica ocupă o suprafaţă de 42,5 hectare, din care aproximativ 100.000 de metri pătraţi construiţi şi îşi desfăşoară activitatea în 6 hale de producţie la locaţia de la Cristian, de unde îşi desfăşoară producţia din 8 octombrie 2004 – ziua oficială a Schaeffler România.

Înregistrată iniţial sub numele de INA Schaeffler Braşov ca filială a Grupului Schaeffler, întreprinderea a fost redenumită în anul 2006, primind numele de Schaeffler România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupul german Schaeffler se pregăteşte să deschidă o fabrică la Suceava.
 Vizualizări articol: 10455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 14 voturi
Grupul german Schaeffler se pregăteşte să deschidă o fabrică la Suceava4.4514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei