Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2016 - Anul XXI, nr. 298 (6411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Sindicatul cerşetorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reţelele de cerşetori români reprezintă o mare şi gravă problemă naţională - fie că operează în ţara natală, fie în străinătate. Cu menţiunea că acestea din urmă – echipele de milogi stranieri - mai produc şi un bagaj de imagine ruşinoasă pentru noi, românii cuminţi şi paşnici.

Nu spun nimic nou. Fiecare dintre cei care am călătorit – turistic sau cu treabă profesională - în afara coteţului naţional, ne-am izbit de acest neajuns. Deoarece ne-am trezit că preluăm, fără vreo vină, o parte din eticheta care li s-a pus acestor seminfractori. Iar noi, bucovinenii, ne amintim cu mare neplăcere de un mare om de afaceri sucevean – să trăiţi, herr Severin! - care avea şi el oameni la produs prin Austria.

Desigur, nu mai există cerşetori singulari, pe care pietroaiele vieţii i-au împins la vale. Acum, pentru a rezista pe piaţă, s-au înfiinţat întreprinderile de cerşit, cu organigrame foarte bine stabilite, unde sunt îmbinate mai multe activităţi infracţionale. Un soi de „staff” ţine strâns frâiele, tot acolo ajung şi încasările, de unde un procent important este destinat mituirii. Sunt unse serviciile de informaţii, pentru a nu informa; sunt mituite şi autorităţile, pentru a închide ochii măcar pe jumătate.

E la mintea cocoşului că, dacă la nivel oficial s-ar conlucra, n-ar mai rămâne nimic din aceste bande de milogi. Ar fi desfiinţate în câteva luni. Dar nu există niciun interes. Banii negri – negri, deci neimpozabili - trebuie să curgă în ţară, cu orice preţ. Cu ei se fac averile.

Vreau să povestesc o situaţie istorică, de prin 1920. Când cerşetorii din Londra şi-au constituit un sindicat, cu cotizaţii, unitate şi toate celelalte. Ştiţi care era unul dintre scopurile de bază ale programului acestui sindicat? Strângerea unor fonduri, din care să fie asigurată educaţia şcolară a copiilor de cerşetori. Pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să întindă mâna, ca părinţii lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul cerşetorilor.
 Vizualizări articol: 2075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Sindicatul cerşetorilor5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara titlu trimis de
(24 dec 2016, 16:57:08
"ne amintim cu mare neplăcere de un mare om de afaceri sucevean – să trăiţi, herr Severin! - care avea şi el oameni la produs prin Austria" - de aceea nu vroiau sa-l extradeze, sau i-au dat drumul, pana la urma, sa-si continue afacerile la fata locului, nu mai retin?! / "cerşetorii din Londra şi-au constituit un sindicat [...] care era unul dintre scopurile de bază ale programului acestui sindicat? Strângerea unor fonduri, din care să fie asigurată educaţia şcolară a copiilor de cerşetori. Pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să întindă mâna, ca părinţii lor." - cand se va-ntampla in rromania asa ceva, ganditi-va cati ani mai sint, pana la iesirea din Evul Mediu, apoi sa se ajunga la nivelul de trai al Marii Britanii, din 1920...!devildevil Sarbatori fericite tuturor, chiar si moderatorilor de la Monitorul de Suceava, care nu vor publica acest comentariu!big grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei