Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2016 - Anul XXI, nr. 298 (6411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Steaua, ca o taină mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A erupt neașteptat chestiunea numelui Steaua, interzis pentru clubul deținut de Becali de o instanță judecătorească intermediară. Presa nici nu mai urmărea subiectul, de aceea toate știrile citau ca sursă DolceSport. Cu emblema am înțeles, e vorba de un simbol grafic cu valoare de unicat, dar în ceea ce privește numele mi se pare o interpretare excesivă. De altfel, am mai argumentat asta aici, cu ani în urmă, când armata dădea semne că întoarce armele. Dacă lăsăm echipe să se numească Juventus sau Atletico, de ce am împiedica-o pe alta să se numească Steaua?! Mai degrabă mi se pare plauzibilă varianta că numele prohibit este Steaua București, caz în care Becali trebuie să nuanțeze puțin. Oricum, decizia nu este definitivă, ne vom lămuri după cea de-a treia și ultima pronunțare. Un lucru trebuie spus din capul locului: toate acestea i se întâmplă lui Becali pentru că el a preluat clubul printr-una dintre acele șmecherii ale sale, pe care i se întemeiază existența. El fusese adus în anturajul Stelei ca oaie numai bună de muls, precum Turcu la Dinamo. Becali, ca un Ceaușescu și nevastă-sa într-unul singur, s-a suit apoi încălțat pe divan și nu s-a mai dat dus. Când îl aud acum predicând cu Dumnezeu și adevărul în gură, mă încearcă un singur sentiment: scârbă. Să ne aducem aminte că la vremea respectivă au fost destule voci care avertizau că Becali preluase ilegal Steaua, este suficient să pomenim de Hagi, care a mers până la a depune un protest la prim-ministrul Adrian Năstase! Apoi, în perioada în care se făceau unul pe altul zdreanță și oligofren, dar fără să se insulte, Corleone Dragomir umbla să-l dea în gât pe Becali la Dan Diaconescu în ”emisiune”. Dar ce se întâmplă cu palmaresul? Cel mai probabil, Becali va rămâne cu ce a produs, deci fără Cupa Campionilor Europeni, dar cu coeficientul UEFA. Suporterii? Ei sunt cei mai loviți de blestemul Becali abătut asupra echipei lor de suflet. Cei mai mulți se vor regrupa în jurul clubului armatei, având în stadionul Ghencea un simbol al tradiției și continuității, iar în trofeul CCE reperul principal al performanței în fotbalul românesc. Ceilalți... vor avea idolul pe care îl merită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua, ca o taină mare.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Steaua, ca o taină mare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei