Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Suceveanul Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, a primit opt ani de închisoare

Fostul director general al CFR, suceveanul Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat definitiv, miercuri, la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu. El a şi fost ridicat cu mandat de poliţiştii constănţeni, de la domiciliu, urmând să fie transferat la Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa.

Potrivit poliţiştilor, Mihai Necolaiciuc are domiciliul pe raza municipiului Constanţa, iar după ce a ajuns mandatul privind condamnarea sa definitivă, un echipaj s-a deplasat la domiciliul acestuia şi l-a însoţit apoi la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa.

Fostul director general al CFR a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsa fiind redusă de la zece ani, cât decisese iniţial Judecătoria Sectorului 1. Sentinţa a fost dată în dosarul în care Mihai Necolaiciuc, mai mulţi foşti şefi din CFR SA şi administratori de firme au fost acuzaţi pentru fraudarea companiei. În acest dosar au fost comasate trei cauze în care Mihai Necolaiciuc şi alte persoane au fost trimişi în judecată pentru fraude de aproximativ 56,7 milioane de euro.

În prima dintre aceste cauze, alături de alte nouă persoane, Mihai Necolaiciuc a fost acuzat că în calitate de director general al CFR SA, în perioada 2001-2003, a angajat compania într-o serie de relaţii contractuale nelegale, în urma cărora au fost plătite din bugetul CFR, în mod ilegal, produse, bunuri şi servicii care fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi necorespunzătoare calitativ şi nefolositoare companiei.

Necolaiciuc a fost ajutat, susţin procurorii, de mai mulţi complici, care făceau parte din fosta conducere a CNCFR sau erau şefi de servicii - Mihail Gabriel Misir, Viorica Olăeru, Ilie Vlăduţ, Dragoş Vasile Vlăduţ, Maria Ana Matei, Octavian Costea, Adrian Ţolea, dar şi de administratorii unor firme - Marius Ilişcă şi Ovidiu Lucian Nicula.

La patru luni de la prima trimitere în judecată, procurorii au finalizat un al doilea rechizitoriu, iar în 24 iunie 2008 Mihai Necolaiciuc a fost deferit din nou justiţiei, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi de faptul că a utilizat subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, în urma acţiunilor sale prejudiciind CNCFR cu circa 35,5 milioane de euro.

Potrivit procurorilor, între 17 iulie 2000 şi 21 octombrie 2003, Necolaiciuc, ajutat de Mihail Gabriel Misir şi Viorica Olăeru, a traficat resursele financiare şi activele companiei în folosul unor societăţi comerciale private.

Toate produsele de care vorbesc anchetatorii au fost vândute în octombrie 2003 către trei firme, vânzare făcută cu condiţia ca marfa să fie achitată de cumpărători la momentul revânzării de către aceştia. În realitate, aceste bunuri nu au fost revândute şi astfel nu au fost achitate de cumpărători.

Mai mult, CFR a cumpărat în acea perioadă trandafiri în valoare de 50.000 de lei, la preţuri supraevaluate.

"De asemenea, în perioada 2002-2004, inculpatul Necolaiciuc Mihai a scos nelegal din funcţiune şi a valorificat prin vânzare 23.000 de vagoane şi 1.059 de locomotive necasate şi neevaluate, care au fost vândute către diverse firme la preţ de fier vechi. În acest mod patrimoniul companiei a fost prejudiciat cu suma de 17.659.042,40 de lei", se menţiona în rechizitoriul DNA.

La un an distanţă de la prima trimitere în judecată, în 16 februarie 2009, un al treilea rechizitoriu a ajuns pe masa magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1.

Procurorii spun că în acest caz Mihai Necolaiciuc ar fi prejudiciat compania cu alte 2,9 milioane de euro. Şi în acest caz, Necolaiciuc ar fi fost ajutat de subalternii săi, Mihail Gabriel Misir, Viorica Olăeru, Dragoş Vasile Vlăduţ, Ilie Vlăduţ şi Nicolae Alexandru, care ar fi făcut activităţi nelegale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, a primit opt ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 3974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceveanul Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, a primit opt ani de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei