Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbalul cu faţă umană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu încape nici o îndoială că de când fotbalul s-a transformat din sport într-un mare business, ceea ce altădată însemna plăcere pură, aceea de a te afla acolo, în iarbă, şi a face chestii deosebite cu mingea, a degenerat la rându-i în nişte calcule financiare groteşti, în care punctele sunt transformate în bani, iar banii răsplătesc nu spectacolul, ci eficienţa, profitul. S-a ajuns la un fotbal atât de schematizat întru eficientizare, încât jucătorii se mişcă pe traiectorii învăţate pe de rost, spontaneitatea devenind cel mai adesea de-a dreptul păguboasă. Ducând ideea la extrem, aş zice că fotbalul de pe calculator sau de pe play station pare adesea mai uman decât cel real. Iar dacă am zis real, atunci poate că suntem atât de mulţi cei care iubim Real-ul Madrid tocmai fiindcă aici imprevizibilul e la el acasă: oricând te aştepţi ca în plină ofensivă să ia unul sau mai multe goluri care să-ţi transforme fericirea în tragedie, să ia bătaie de la Nimeni, aşa cum a păţit-o cu Alcorcon, ori să domine 90 de minute fără să înscrie măcar o dată, dar lovind bara de 5 ori şi ratând şi ceva penalty-uri. Toate astea se întâmplă fiindcă în întreaga sa istorie Real a contat numai pe ofensivă şi, deci, pe spectacol. În acest spirit, a avut mereu în formula de echipă măcar câte un superstar: Di Stefano, Ronaldo ăla, Ronaldo ăsta, Zidane, Figo, Roberto Carlos, Raul şi mulţi alţii, toţi având în comun bucuria de a juca pentru propria plăcere şi desigur pentru bucuria adusă suporterilor. Uneori, printre jucătorii-spectacol s-au strecurat, devenind chiar piese de bază, şi câte unii care pur şi simplu nu simţeau chestiile astea. Şi care, deşi făceau totul ca la carte, păreau din alt film. Ultimul din această categorie se numeşte Kroos. Ăsta n-a greşit, cred, în toată cariera, mai mult de două pase. Da, şi? Păi, ori de câte ori joacă nemţălăul, Real este o echipă oarecare. În ultimele câteva luni, într-un singur meci am văzut Real-ul pe care-l iubesc din 1958: sâmbăta trecută, contra lui Atletico, când a jucat superb, avântat şi imprevizibil, făcând un spectacol total. Ştiţi de ce? Fiindcă n-a jucat nemţălăul-robot, care dă cele mai precise pase de care n-are nevoie nimeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbalul cu faţă umană.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Fotbalul cu faţă umană3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei