Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sumă record

Judeţul Suceava primeşte cea mai mare sumă din ţară la rectificarea bugetară aprobată de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a aprobat ieri o rectificare pozitivă a bugetului, judeţul Suceava primind o sumă de bani record pentru primării. Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2016, suma alocată judeţului Suceava pentru echilibrarea bugetelor locale este de 46,4 milioane de lei, adică peste 10 milioane de euro. Suma este cea mai mare la nivel naţional acordată unui judeţ pentru echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că sumele de bani vor fi alocate primăriilor atât pentru acoperirea datoriilor, cât şi pentru proiecte. Flutur a explicat că potrivit prevederilor legale, suma primită de la Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale va fi alocată primăriilor de către Administraţia Finanţelor Publice, în procent de 80 şi în baza unei formule. Diferenţa de 20% va fi alocată primăriilor de către Consiliul Judeţean Suceava pentru proiecte.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că o sumă importantă de bani a fost alocată de Guvern pentru primăriile sucevene care au datorii la plata ratelor şi dobânzilor pentru proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

 

Guvernul a alocat şapte milioane de lei pentru sistemul de protecţie a copilului

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat că suma alocată ieri de Guvern pentru acoperirea ratelor şi dobânzilor la creditul contractat pentru acest proiect este de 19 milioane de lei, adică aproximativ 4,5 milioane de euro. „Sunt bani care asigură deblocarea unor primării. Deja sunt cazuri, cum este primăria din Broşteni, în care conturile au fost blocate pentru datoriile înregistrate la plata ratelor şi dobânzilor pentru creditul pentru proiectul Suceava – utilităţi şi mediu”, a spus Gheorghe Flutur. De precizat că suma de 19 milioane de lei va fi împărţită la 44 de primării sucevene care fac parte din proiectul „Utilităţi şi mediu”, cei mai mulţi bani urmând să-i primească municipiul Câmpulung Moldovenesc – 4,576 milioane de lei, Gura Humorului – 3,746 milioane de lei şi Vatra Dornei – 3,548 milioane de lei.

Gheorghe Flutur a remarcat că o alocare de fonduri extrem de importantă este cea pentru sistemul de protecţie a copilului. El a precizat că în acest scop suma aprobată de Guvern a fost de 7 milioane de lei, bani care rezolvă problema achitării salariilor pe ultimele două luni pentru personalul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Nu în ultimul rând, tot pentru judeţul Suceava s-a mai alocat o sumă de 30,6 milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor pentru anul 2016. Aproape 19 milioane de lei din această sumă vor fi alocaţi pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, respectiv pentru salarii, indemnizaţii şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora. Din totalul de 30,6 milioane de lei, o altă sumă de 11,763 milioane de lei va fi folosită pentru plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizaţiilor lunare din judeţul Suceava.

 Gheorghe Flutur a mai spus că și pentru proiectul „fructe în școli”, județului Suceava i-a fost alocată suma de 200.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava primeşte cea mai mare sumă din ţară la rectificarea bugetară aprobată de Guvern.
 Vizualizări articol: 6299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Judeţul Suceava primeşte cea mai mare sumă din ţară la rectificarea bugetară aprobată de Guvern3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei