Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

12 candidaţi au contestat concursul pentru ocuparea funcţiei de director

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

12 profesori care au susţinut examenul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în învăţământul preuniversitar au contestat decizia comisiei de evaluare de la proba interviului, singura probă din concurs care poate fi contestată.

Listele centralizate ale candidaţilor care au depus contestaţii sunt publice, fiind afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Suceava, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, insp. Cezar Anuţei.

Conform documentului, Romeo Irinel Bolohan, candidat pentru funcţia de director al Palatului Copiilor Suceava, a solicitat reevaluarea probei de interviu, acesta obţinând 35,25 de puncte dintr-un total de 50 posibile.

Reamintim că la probele de concurs sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte.

Nemulţumiri au fost şi de partea prof. Maria Garofiţa Straton, candidată pentru direcţiunea Şcolii Gimnaziale „Teodor Balan” Gura Humorului, notată cu 0 puncte la proba interviului. Pe lista contestatarilor mai figurează Tatiana Nicolau (GPP „Căsuţa Piticilor” Gura Humorului), cele 28 de puncte obţinute la interviu eliminând-o din concurs.

Au mai contestat rezultatele Mariana Amarie (Grădiniţa Specială Fălticeni), eliminată cu 27,75 de puncte, Doiniţa Vasiliu cu 42,5 puncte (Colegiul „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc), Delia Drăgan şi Paul Bereholschi (Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei), Mioara Genoveva Roşu cu 33,75 de puncte (Şcoala Gimnazială Berchişeşti), Maricel Tiron cu 44,75 de puncte (Clubul Copiilor Gura Humorului), Eugenia Trufin cu 42,75 de puncte (Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava) şi Irina Biciuşcă cu 36,9 puncte (Şcoala „Dimitrie Păcurariu” Şcheia).

Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare, Ministerul Educaţiei a decis ca soluţionarea acestor contestaţii să fie făcută de o comisie din alt judeţ decât cel în care a fost susţinută proba.

Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale vor avea loc în perioada 24 noiembrie - 9 decembrie 2016.

Ultima etapă a concursului - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister - este programată în data de 16 decembrie 2016.

 

Controverse pe marginea probei de evaluare a CV-ului

În ceea ce priveşte contestaţiile, numeroase voci au cerut posibilitatea de reevaluare în cazul probei CV-ului. Candidaţii au cerut mână liberă pentru contestarea rezultatelor probei de evaluare a CV-ului, probă care a scos din concurs cele mai multe dintre cadrele care aspirau la o funcţie de conducere. În lipsa unei metodologii care să le permită asta, candidaţii au trimis sesizări pe adresa ministerului de resort.

Referitor la acest aspect, ministrul Educaţiei Naţionale, Mircea Dumitru, a arătat că ”am purtat în ultimele zile mai multe discuţii, cu jurişti şi colegi din minister, pentru a identifica modalităţi de rezolvare a situaţiilor semnalate. În acest moment, există mai multe anchete penale deschise ca urmare a sesizărilor inspectoratelor şcolare judeţene sau ale candidaţilor. Pentru ca anchetele să îşi urmeze cursul firesc, iar cei care au încălcat legea să plătească, nu este oportună, din punct de vedere juridic, o intervenţie administrativă. Mai mult, le recomand tuturor celor care se simt nedreptăţiţi de către comisiile de evaluare să depună sesizări care să poată fi analizate de instituţiile în drept. Cei care nu au respectat legea trebuie să răspundă pentru faptele lor”.

Mircea Dumitru a mai menţionat că vamandata Corpul de Control să analizeze toate cele peste 150 de situaţii în care s-au înregistrat diferenţe de evaluare a CV-urilor candidaţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 candidaţi au contestat concursul pentru ocuparea funcţiei de director.
 Vizualizări articol: 3925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
12 candidaţi au contestat concursul pentru ocuparea funcţiei de director5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei