Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campanie electorală

Candidatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România la Camera Deputaţilor, Silviu Vexler, s-a întâlnit ieri cu evreii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România (FCER), Silviu Vexler, s-a întâlnit, ieri, la Suceava cu membri ai Comunităţii Evreieşti din Suceava, la întrunire participând şi reprezentanţi ai minorităţilor armene, germane, polone şi ucrainene. De asemenea, a fost prezent şi directorul artistic al Teatrului „Matei Vişniec”, regizorul Andrei Munteanu, care a subliniat că doar unele state democrate acordă minorităţilor drept de reprezentare în Parlament şi a adresat invitaţia tuturor de a nu ignora acest drept. ”Să ne bucurăm de acest drept, de a vota un reprezentant al nostru în Parlament”, a spus cunoscutul regizor, care a mai afirmat că Silviu Vexler nu are nevoie de recomandări pentru a fi votat deoarece ”îl recomandă faptele sale”.

Preşedintele comunităţii din Suceava, prof. Sorin Golda, a subliniat, la rândul său, că evreii au şansa de a fi reprezentanţi de un deputat tânăr, în vârstă de 28 de ani, cu o experienţă de 9 ani de activitate în cadrul FCER alături de actualul deputat Aurel Vainer, căruia i-a fost consilier. Printre activităţile în care Vexler s-a implicat semnificativ împreună cu deputatul Vainer au fost promovarea adoptării a două legi distincte privind drepturile supravieţuitorilor Holocaustului din România şi ale refugiaţilor în urma Dictatului de la Viena.

În paralel cu activitatea din cadrul federaţiei, Silviu Vexler a fost desemnat, în mandatul 2014-2015, reprezentant al Comunităţilor Evreieşti din Europa în Consiliul de Conducere al Claims Conference şi World Jewish Restitution Organization, fiind primul cetăţean român care a deţinut această poziţie în cele două organizaţii.

Tânărul candidat la Camera Deputaţilor a arătat că mandatul de parlamentar nu este acordat în mod automat candidaţilor care reprezintă o organizaţie a unei minorităţi naţionale, ci aceştia trebuie să obţină obligatoriu un număr de voturi stabilit după un algoritm prevăzut de Legea Electorală. ”Democraţia nu poate funcţiona fără vot, deci vă îndemn pe toţi să nu staţi acasă. Mergeţi să votaţi. De preferat, pe mine”, a spus râzând Vexler, care şi-a propus ca în acest turneu electoral să viziteze toate cele 39 de comunităţi evreieşti din ţară. Silviu Vexler a afirmat că singura promisiune pe care o face este aceea că îşi va face treaba.

”Într-o perioadă care va fi complexă şi dificilă, atât în plan naţional, cât şi internaţional, activitatea reprezentantului Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România în Parlamentul României va avea un rol esenţial pentru protejarea şi promovarea intereselor şi dorinţelor evreilor din ţara noastră”, a mai spus, la Suceava, Silviu Vexler. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România la Camera Deputaţilor, Silviu Vexler, s-a întâlnit ieri cu evreii suceveni.
 Vizualizări articol: 2466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Candidatul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România la Camera Deputaţilor, Silviu Vexler, s-a întâlnit ieri cu evreii suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei