Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Suceava

Proiecte de construire a zeci de locuinţe sociale, dar şi de refacere a celor existente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de case vechi din municipiul Suceava, locuite de chiriaşi ai primăriei, ar urma să fie demolate, pentru a fi ridicate noi construcţii, alte zeci de locuinţe vor intra într-un program de recondiţionare, în vreme ce altele ar urma să fie construite de la zero, pentru a fi crescut fondul locativ destinat cazurilor sociale.

Conducerea municipalităţii sucevene a spus că se confruntă cu mari probleme din cauza numărului insuficient de locuinţe sociale, comparativ cu numărul mare de solicitări.

„Pe de o parte vrem să refacem locuinţele sociale pe care le avem în patrimoniu, iar pe de altă parte, să construim blocuri/locuinţe sociale pentru categoriile defavorizate.

În primul rând avem în plan reabilitarea blocului de pe Aleea Dumbrăvii, dar pentru asta avem nevoie de soluţii pentru a locui undeva aceşti oameni în perioada în care vor fi efectuate lucrările”, a spus Ion Lungu, care a precizat că Primăria Suceava are în plan reconstruirea a 30 de locuinţe sociale.

Finanţarea ar urma să fie atrasă din fonduri europene, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Suceava, un prim proiect fiind deja depus, pentru elaborarea strategiei de dezvoltare locală privind zonele urbane marginalizate.

„Sunt disponibile fonduri de 7 milioane de euro, pe care putem să le accesăm.

Noi am depus acest prim proiect pentru zonele marginalizate, luând în calcul cartierele Burdujeni Sat, Iţcani şi Burdujeni. O componentă importantă de pe axa prioritară 9 a POR este cea referitoare la infrastructura de locuire – construirea, reabilitarea şi modernizarea locuinţelor sociale”, a explicat Lungu.

 

Case nesigure, dar pe care chiriaşii refuză să le părăsească

Edilul sucevean a făcut referire la incidentul de săptămâna trecută, când zidul unei case vechi s-a prăbuşit, fiind luată măsura preventivă de evacuare a 13 persoane care locuiau în acel imobil, care parţial era dezafectat, din cauza stării avansate de uzură.

„Mai avem asemenea cazuri în care aceste case nu pot fi reparate. Sunt case cu vechime de peste 100 de ani, s-a făcut expertizarea lor, trebuie demolate şi construite de noi. Ori asta nu se poate face atât timp cât oamenii locuiesc acolo.

Avem un caz mult mai grav pe strada Cernăuţi, unde stă Cojocaru Dorina, căreia i-am trimis somaţie de evacuare încă din 2014, an de an. Stă într-o casă cu risc mare de dărâmare, noi i-am mai dat bani să o repare, dar problema de fond nu poate fi rezolvată, acea clădire trebuie demolată şi apoi construită alta.

I-am dat doamnei o locuinţă, tot la casă, pentru că are venituri reduse, văduvă, cu un copil... traiul la bloc e mai scump. Casa oferită este în Iţcani, pe strada Grigore Alexandru Ghica, dar nu vrea să se mute. Având în vedere incidentul de săptămâna trecută, probabil o vom muta forţat”, a adăugat primarul Sucevei.

O altă şansă pentru rezolvarea parţială a problemelor de fond locativ ar fi un program de construire de locuinţe sociale, cu finanţare de la Guvern, la care Primăria Suceava a solicitat să fie prinsă la finanţare cu construirea a 30 de locuinţe sociale şi zece de necesitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte de construire a zeci de locuinţe sociale, dar şi de refacere a celor existente.
 Vizualizări articol: 1821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiecte de construire a zeci de locuinţe sociale, dar şi de refacere a celor existente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei