Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Debite complicate

Spitalul Suceava are de recuperat bani pentru spitalizarea a mai mult de o sută de victime în accidente rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cheltuielile de spitalizare a peste 100 de victime în accidente rutiere, care totalizează suma de peste 150.000 de lei, reprezintă în momentul de faţă debite pe care Spitalul Judeţean Suceava le are de recuperat. Conform legislaţiei în vigoare, dacă nu există înţelegere amiabilă între autor şi victimă, serviciile medicale sunt acoperite de Casa de Asigurări de Sănătate, însă doar provizoriu, până când litigiul penal se soluţionează, iar persoana vinovată este obligată să suporte costurile de spitalizare. Dacă persoana vinovată este chiar victima accidentului, atunci cheltuielile de spitalizare nu mai pot fi recuperate de la victimă.

Persoanele rănite în accidente primesc însă „nota de plată” la ieşirea din spital, o situaţie deloc plăcută, mai ales că oamenii se plâng că nici nu primesc foarte multe explicaţii privind cum se pot acoperi aceste costuri.

Este cazul unei familii din satul Sf. Ilie, comuna Şcheia. Pe 8 noiembrie, în jurul orei 17.30, Antilofie Drahoţchi a fost accidentat de o maşină pe bulevardul Sofia Vicoveanca, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni. Bărbatul se întorcea de la Hagigadar şi s-a angajat în traversare printr-un loc nepermis. În zona axului drumului, omul a fost acroşat de un autoturism marca Audi, condus dinspre Fălticeni spre Suceava de un bărbat de 64 de ani, din municipiul Suceava. Victima a fost izbită puternic de partea din stânga faţă a autoturismului, fiind proiectată în parbriz şi în oglinda retrovizoare a maşinii, după care a ajuns pe carosabil. Bărbatul a suferit mai multe leziuni la nivelul capului, suferind totodată şi o fractură la un braţ.

Din primele cercetări ale poliţiei a rezultat că accidentul s-a produs din cauză că pietonul a traversat neregulamentar şi fără a se asigura. De precizat şi că bărbatul era în uşoară stare de ebrietate, având o concentraţie de 0,17 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

După zece zile de spitalizare, pe 18 noiembrie, bărbatul din Sf. Ilie a fost externat. Soţia sa a primit o hârtie cu costurile de spitalizare, care au totalizat 3.200 de lei.

Femeia a avut un adevărat şoc când a văzut această hârtie. Totuşi, este important de ştiut că victima unui accident nu are obligaţia de a plăti suma reprezentând cheltuielile de spitalizare. În mod normal, dacă în urma anchetei se va stabili că şoferul are şi el culpă, Spitalul Judeţean Suceava s-ar putea îndrepta spre acesta, în vederea recuperării banilor. 
Pe de altă parte, dacă pietonul va rămâne singurul vinovat de accident, el va scăpa de plată, pentru că se consideră autoaccidentare. Şi acest fapt trebuie însă probat cu rezultatele anchetei finale în privinţa accidentului.

La general vorbind, victima unui accident trebuie să achite costurile de spitalizare doar dacă face o înţelegere amiabilă cu autorul, înţelegere care îl exonerează pe acesta de obligaţiile privind despăgubiri şi cheltuieli de spitalizare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava are de recuperat bani pentru spitalizarea a mai mult de o sută de victime în accidente rutiere.
 Vizualizări articol: 3185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Suceava are de recuperat bani pentru spitalizarea a mai mult de o sută de victime în accidente rutiere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei