Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă veche şi majoră

Minorii romi din Şcheia fac din nou probleme: au spart case şi au comis o tâlhărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au reuşit să probeze în ultimele zile o faptă de tâlhărie şi una de furt dintr-o locuinţă, ambele la Şcheia, comise recent de şase tineri de etnie romă din localitate. Este vorba de o geantă smulsă de la o tânără de către doi copii, respectiv de o spargere de casă la care ar fi participat patru autori, însă poliţiştii au în anchetă şi alte furturi din locuinţe din Şcheia. Din păcate, problema este una veche, oamenii care stau în Şcheia, în special în zonele cu case noi, fiind pur şi simplu exasperaţi de „vizitele” pe care le fac vecinii din cartierul de romi pe la locuinţele lor. În marea majoritate a cazurilor în care autorii au fost depistaţi a fost vorba de minori, dintre care unii nu aveau nici măcar 14 ani. Cei mai mari par să aibă o adevărată strategie în acest sens, anume de a-i împinge în faţă pe minori, care nu pot fi închişi la fel de uşor ca inculpaţii majori.

 

Fapte recente în care poliţiştii au identificat autorii

Unul dintre furturi este din data de 17 noiembrie, când o tânără în vârstă de 18 ani a fost deposedată prin violenţă de geanta în care avea diferite bunuri şi 317 lei. Geanta a fost găsită ulterior aruncată într-un imobil în construcţie, fără suma de bani din portofel.

În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate şi a administrării probatoriului, poliţiştii au stabilit că la comiterea faptei au participat doi minori, unul de 15 ani şi unul care nu a împlinit încă nici măcar 14 ani. Minorul de 15 ani urmează să fie expertizat psihiatric, pentru a se stabili dacă are discernământ, în timp ce în cazul copilului de nici 14 ani lucrurile sunt mai complicate, conform Codului Penal acesta neavând răspundere penală.

În acest caz, având în vedere că fapta a fost comisă prin smulgere, cercetările continuă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

De asemenea, în cazul unui furt comis luni, 21 noiembrie, când dintr-o casă din Şcheia au fost furate mai multe bunuri, poliţiştii au identificat patru suspecţi, minori din familii de etnie romă din Şcheia.

 

Autorii au migrat în ultimii ani spre municipiul Suceava

Minorii de etnie romă au comis în ultimii ani foarte multe furturi la Şcheia, dar şi în municipiul Suceava, unde au trecut şi la tâlhării. 

Acum doi ani, patru minori, din care trei nu aveau nici 14 ani, au comis în şase luni de zile, la Şcheia, 25 de furturi, acestea fiind doar faptele care au putut fi probate. Aceştia, dar şi alţii, s-au mutat apoi la furat în municipiul Suceava, unde au spart în special boxe de la blocuri şi maşini. În cazurile mai grave s-a ajuns şi la tâlhării, persoane vârstnice cărora li s-au smuls genţile, telefoanele sau alte bunuri de valoare pe care le afişau la vedere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorii romi din Şcheia fac din nou probleme: au spart case şi au comis o tâlhărie.
 Vizualizări articol: 3969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Minorii romi din Şcheia fac din nou probleme: au spart case şi au comis o tâlhărie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei