Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Flutur anunță că Spitalul de Urgență Suceava își va face policlinică pe şase niveluri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou corp de clădire pe şase niveluri, cu o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi, va fi construit anul viitor, la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava şi va avea funcţiunea de policlinică a spitalului. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că actualul ambulatoriu al spitalului este supraaglomerat, ca urmare a creşterii numărului de pacienţi, de la 37.000, cât erau în perioada 2009-2010, la ultima modernizare şi extindere a ambulatoriului, la peste 160.000 de pacienţi în 2016. ”Pentru anul 2017 spitalul estimează că în cele 23 de cabinete din ambulatoriul spitalului vor fi consultaţi circa 210.000 de pacienţi, ceea ce înseamnă o presiune foarte mare pe spital. Spitalul de Urgenţă, prin serviciile medicale pe care le oferă, a devenit spital regional, vin oameni şi din alte judeţe să fie consultaţi şi trataţi aici, ceea ce ne obligă să extindem clădirea cu un corp nou”, a declarat Flutur.

Potrivit proiectului pregătit de spital, prezentat ieri de preşedintele CJ, cele 23 de secţii vor fi fiecare dotate cu modul complet, respectiv cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sală de tratament şi spaţiu pentru internare de zi, cu două, trei paturi, astfel încât un pacient tratat în ambulator să poată rămâne 12 ore sub supraveghere în spital. Noua clădire va fi D+P+4 E, construită în trepte pentru a nu umbri clădirile vecine, iar ca locaţie va fi amplasată în continuarea pavilionului administrativ din spatele Unităţii de Primiri Urgenţe, cu comunicare cu toate celelalte pavilioane. Valoarea investiţiei este de 4,2 milioane de euro, cu finanţare de la spital, administraţia judeţeană şi locală. Termenul de finalizare este sfârşitul anului 2018.

 

Cardiologia îşi dublează capacitatea până la sfârşitul anului 2017, Radioterapia se finalizează până în vară

Preşedintele Flutur a mai afirmat că, în 2017, la Spitalul de Urgenţă Suceava vor fi realizate investiţii de 20 de milioane de euro.

În afara policlinicii, va fi extinsă secţia Cardiologie, prin supraînălţare cu un nivel al Corpului F. Iniţial, spitalul intenţiona supraetajarea cu două etaje, dar expertiza tehnică a arătat că acest corp de clădire nu suportă decât un nivel. ”Vom înălţa clădirea pe piloni de metal şi vom avea 670 mp de construcţie care ne ajută să dublăm numărul de paturi la cardiologie. În judeţul Suceava avem 160.000 de oameni în evidenţă la Cardiologie, deci şi această extindere este absolut necesară”, a subliniat Flutur. Valoarea investiţiei este de 1,5 milioane de euro, cu termen de finalizare sfârşitul anului 2017.

O a treia investiţie majoră, de 13 milioane de euro, este cea în Centrul de radioterapie şi diagnostic precoce a cancerului, realizată cu fonduri private, însă în curtea Spitalului Vechi, în parteneriat cu Spitalul de Urgenţă. Construcţia începe în primăvara anului 2017, cu termen de finalizare 4 luni. Preşedintele CJ Suceava a arătat că în judeţul Suceava sunt 10.100 de bolnavi de cancer şi alţi 7.800 în judeţul Botoşani. Circa 800 de pacienţi pe an au nevoie de radioterapie şi pentru aceasta sunt nevoiţi să meargă în centrele universitare şi să se înscrie pe liste de aşteptare, putând aştepta şi câteva luni pentru o programare. Un centru de radioterapie la Spitalul de Urgenţă Suceava ar însemna un ajutor substanţial pentru această categorie de pacienţi şi pentru familiile lor, mai ales că toate procedurile de radioterapie vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi oamenii nu vor trebui să plătească pentru tratament.

Gheorghe Flutur a mai spus că Spitalul de Urgenţă s-a bucurat de sprijinul administraţiei judeţene în mod constant, din 2008 încoace, prin alocare de resurse pentru modernizare şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru pacienţi şi personalul medical. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță că Spitalul de Urgență Suceava își va face policlinică pe şase niveluri.
 Vizualizări articol: 4916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Flutur anunță că Spitalul de Urgență Suceava își va face policlinică pe şase niveluri3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei