Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2016 - Anul XXI, nr. 276 (6389)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Şedinţă solemnă a Consiliului Judeţean Suceava de Ziua Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava se va întruni într-o şedinţă solemnă de Ziua Bucovinei, luni, 28 noiembrie. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ieri că şedinţa va începe la ora 15:00, iar el personal va face o evocare a momentului aniversar 1918-2016. Gheorghe Flutur a precizat că în şedinţa Consiliului Judeţean de luni, nepoţii şi strănepoţii marilor militanţi ai unirii Bucovinei cu ţara, Iancu Flondor şi Ion Nistor, vor primi titlurile de Cetăţean de Onoare al judeţului, acordate post-mortem. Dr. Iancu Flondor a prezidat, la 28 noiembrie 1918, Congresul General al Bucovinei, întrunit în Sala Sinodală din Palatul Mitropolitan din Cernăuţi, care a adoptat prin vot moţiunea Unirii Bucovinei cu Regatul României. Prin aceasta s-a hotărât "unirea necondiţionată şi pe vecie a Bucovinei, în vechile ei hotare până la Ceremuş, Colacin şi Nistru, cu regatul României".

Istoricul Ion I. Nistor a fost membru al comitetului de organizare a Adunării Naţionale de la Cernăuţi, care a hotărât unirea cu România, în cadrul căruia a redactat „Actul Unirii”. A fost profesor la universităţile din Viena şi Cernăuţi, rector al Universităţii din Cernăuţi, profesor universitar la Bucureşti, membru al Academiei Române, director al Bibliotecii Academiei Române, fruntaş al Partidului Naţional Liberal, fost ministru de stat, apoi, succesiv, ministru al Lucrărilor Publice, al Muncii şi, în final, al Cultelor şi Artelor.

Gheorghe Flutur a adăugat că evenimentele organizate la Suceava de Ziua Bucovinei vor continua la ora 16:00 cu un spectacol care va avea loc pe esplanada din centrul Sucevei. La începutul spectacolului va fi citit discursul rostit în anul unirii de Filaret Doboş, care a făcut parte din Corpul voluntarilor bucovineni în Primul Război Mondial. După acest moment va începe spectacolul susţinut de grupuri folclorice şi coruri din judeţul Suceava.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că manifestările organizate în Suceava de Ziua Naţională a României vor avea loc în centrul municipiului reşedinţă de judeţ. Parada de 1 Decembrie va avea loc prin faţa Palatului Administrativ, anul acesta sucevenii putând vedea o defilare a tehnicii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a structurilor Ministerului Afacerilor de Interne. Gheorghe Flutur a arătat că de la paradă vor lipsi maşinile de luptă ale Ministerului Apărării Naţionale. El a explicat că reprezentanţii Centrului Militar Judeţean l-au informat că există un ordin de ministru în baza căruia nu va putea fi folosită tehnica militară a Ministerului Apărării Naţionale pentru paradă. După defilare, evenimentele de Ziua Naţională vor continua cu un spectacol de muzică populară în centrul Sucevei, susţinut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă solemnă a Consiliului Judeţean Suceava de Ziua Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şedinţă solemnă a Consiliului Judeţean Suceava de Ziua Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei