Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2016 - Anul XXI, nr. 222 (6335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Acţiune Poliţie

13 percheziţii, într-un dosar cu ţigări şi alcool de contrabandă comercializate în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 50 de poliţişti, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi jandarmi, au pus în aplicare, ieri dimineaţă, 13 percheziţii, care au vizat zece persoane şi trei societăţi comerciale din municipiul Suceava. Acţiunea a vizat afaceri cu ţigări şi alcool de contrabandă, mărfuri care erau vândute în pieţe, la colţ de stradă, dar şi prin intermediul unor baruri. Percheziţiile s-au concentrat pe cartierele Burdujeni şi Iţcani. Astfel, au fost vizate baruri din zona Gării Burdujeni, un bar din Iţani, dar şi mai multe femei care locuiesc în zona Orizont din Burdujeni şi care erau cercetate de mai mult timp pentru fapte de contrabandă. Din informaţiile pe care le avem este vorba de cele care vindeau ţigări în zona Orizont din cartierul Burdujeni şi care aveau, se pare, o afacere de dimensiune ceva mai mare decât micul comerţ de la colţ de stradă.

 

Ce s-a găsit la percheziţii

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a declarat: "În cadrul activităţilor investigative şi de cercetare penală desfăşurate, poliţiştii au conexat mai multe dosare privind fapte de contrabandă aflate în lucru, pentru documentarea activităţii infracţionale fiind solicitate şi emise de către Judecătorie 13 autorizaţii de percheziţie. Au fost vizate trei societăţi comerciale şi zece persoane fizice, fiind conduse pentru audieri, la sediul IPJ Suceava, zece persoane".

El a precizat că în cadrul percheziţiilor de ieri au fost ridicate în jur de 1.180 de pachete de ţigări, 300 de litri de alcool, sume de bani în lei şi valută cu o valoare de 22.000 de lei, nouă telefoane mobile, cartele SIM, precum şi documente şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză. Aşadar, cel puţin din punct de vedere al confiscărilor, acţiunea de ieri nu a adus rezultate deosebite.

 

Audieri maraton pentru emiterea de ordonanţe de reţinere

Ancheta este derulată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Audierile celor zece suspecţi au continuat până aseară târziu. Din informaţiile pe care le avem anchetatorii aveau pregătite cel puţin patru ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe care să le emită pe numele celor consideraţi lideri în această afacere. Ar fi vorba de cei care alimentau cu mărfuri de contrabandă mai multe unităţi economice din  Burdujeni şi Iţcani.

 

Percheziţii de amploare au avut loc în luna aprilie şi la comercianţii din Piaţa Mare a Sucevei

Acţiunea de ieri vine la mai puţin de şase luni de zile după ce poliţiştii au acţionat împotriva a aproximativ 20 de persoane acuzate că depozitau ţigări şi alcool în mai multe anexe din spatele Pieţei Mari din municipiul Suceava, produse pe care le comercializau ulterior pe diferite căi, în mare parte în municipiul Suceava. Șapte persoane au fost arestate preventiv în acest dosar, după care au fost plasate sub control judiciar. Dosarul este încă în faza de anchetă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

 

Patru femei, reţinute în arest pentru contrabandă

Aseară, anchetatorii au decis, după efectuarea audierilor, să emită patru ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Au ajuns în arestul IPJ Suceava patru femei, acuzate că făceau contrabandă cu ţigări în mai multe puncte din cartierul Burdujeni şi alimentau cu marfă de contrabandă şi trei baruri. Cele patru persoane reţinute sunt: Alina Bucătaru, în vârstă de 41 de ani, Aura Constantin, de 62 de ani, Sabina Probotean, de 54 de ani şi Lenuţa Scripcaru, în vârstă de 51 de ani, toate cu domiciliul în municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 percheziţii, într-un dosar cu ţigări şi alcool de contrabandă comercializate în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 7190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
13 percheziţii, într-un dosar cu ţigări şi alcool de contrabandă comercializate în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Piata Burdujeni trimis de
(22 sep 2016, 13:40:16
Piata din Burdujeni de ce este mereu omisa?chiar nu se stie ce contrabanda se face acolo?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei