Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 sep 2016 - Anul XXI, nr. 222 (6335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În cascadă

31 de chioşcuri au fost scoase afară din Bazar şi controlate a doua zi de inspectorii ANAF

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Panică în Bazarul Sucevei în primele două zile ale săptămânii, după ce 31 de chioşcuri au fost scoase luni de administraţie în afara perimetrului, iar marţi dimineaţă mai multe echipaje ANAF de la Vama Iaşi au distrus lacătele la trei dintre acestea şi au confiscat toată marfa găsită în interior. Reprezentanţii administraţiei Bazarului declară că de la începutul lunii septembrie le-au făcut somaţii proprietarilor de chioşcuri să-şi reînnoiască contractele de închiriere, însă cei mai mulţi nu au făcut-o până pe 18 septembrie, termenul la care au expirat somaţiile. Proprietarii chioşcurilor se plâng că, după ce nimeni nu i-a anunţat că în timpul zilei de luni le-au fost scoase chioşcurile din Bazar, marţi dimineaţă echipajele ANAF au descins în Bazar şi s-au dus ţintă la acele chioşcuri depozitate în spatele parcării auto, de unde au confiscat marfa. Comercianţii cred că a fost vorba de o complicitate între reprezentanţii administraţiei Bazarului şi cei ai ANAF, cu scopul de a-i lăsa pe comercianţi fără marfa depozitată în aceste chioşcuri.

 

Reprezentanţii conducerii Bazarului spun că au procedat corect şi nu au nici un amestec în controalele făcute de ANAF

Interesându-ne despre situaţia celor 31 de chioşcuri care au ajuns luni în afara zonei comerciale a Bazarului, am aflat că proprietarii acestora au fost somaţi de la începutul lunii septembrie să-şi reînnoiască contractele care au expirat în lunile iunie şi iulie ale  acestui an. Unele dintre aceste spaţii erau abandonate pe terenul Bazarului, însă în altele comercianţii depozitau marfă, plătind o taxă de depozitare, chiar dacă contractele de închiriere erau expirate.

Reprezentanţii administraţiei au afişat pe fiecare dintre aceste chioşcuri un anunţ în care apărea data limită de 18 septembrie până la care se puteau reînnoi aceste contracte şi, odată cu expirarea termenului, luni, au trecut la ridicarea chioşcurilor şi depozitarea lor în spatele Bazarului, în parcarea auto. Dorel Dănilă, administratorul Bazarului, ne-a relatat: „Luni am scos aceste chioşcuri din zona comercială a Bazarului şi le-am depozitat capac în capac, într-un spaţiu restrâns din spate. Marţi dimineaţă au apărut 5-6 maşini cu echipaje de control, care s-au legitimat ca fiind de la Vama Iaşi. Şeful echipei de control mi-a spus că avea informaţii conform cărora existau mai multe chioşcuri în Bazar de unde se vindeau băuturi şi ţigări de contrabandă şi a cerut permisiunea de a deschide şi controla prin sondaj câteva chioşcuri dintre cele depozitate în spatele bazarului. Au deschis astfel trei chioşcuri prin forţarea lacătelor de închidere, în două dintre ele găsind un volum mare de mărfuri depozitate, iar în cel de-al treilea fiind găsită ceva mai puţină. Întreaga marfă a fost predată în custodie administraţiei Bazarului şi poate fi revendicată în termen de şapte zile de la predare, dacă proprietarul mărfii vine cu factura de provenienţă sau cu alte acte doveditoare a proprietăţii asupra mărfii. Nu pot spune că cei de la ANAF au fost porniţi de la început să verifice chioşcurile cu marfă mutate de noi, pentru că în timpul controlului au mai verificat şi alte chioşcuri, unde au confiscat marfă şi au pus amenzi. Unii cred poate că noi am avea vreun interes să chemăm Fiscul pentru a crea probleme oamenilor care plătesc chirii în Bazar, dar aceste suspiciuni ale lor nu sunt justificate în nici un fel.”

 

Comercianţii cred că atitudinea celor care conduc Bazarul sucevean e cel puţin suspectă

Cei mai mulţi dintre comercianţii cărora le-au fost strămutate chioşcurile şi li s-a confiscat marfa depozitată în interior sunt nemulţumiţi de atitudinea celor care conduc Bazarul. ”Puteau măcar să ne anunţe, să ne dea un telefon în momentul în care s-a luat decizia mutării chioşcurilor. Am plătit în această perioadă o taxă de depozitare şi cred că nu a fost corect din partea lor să nu ne dea măcar un semn despre ce se întâmpla cu chioşcul şi cu marfa noastră. Iar prezenţa în dimineaţa imediat următoare a echipelor de control ale Fiscului nu pare deloc întâmplătoare, cred că ei (administraţia Bazarului - n.r.) au ştiut, însă nu au vrut să-i prevină pe oameni. Acum chiar dacă au acte pe acele mărfuri ridicate de ANAF, nimeni nu îndrăzneşte să le revendice. Poţi fi amendat pentru că ai avut contractul de închiriere expirat, pentru că nu ai declarat punctul de lucru din acel chioşc sau pentru că nu ai reînnoit autorizaţia, din faţa celor de la ANAF nu poţi ieşi niciodată imaculat”, ne-a declarat un comerciant care a cerut să-i protejăm identitatea.

Conducerea Bazarului sucevean pune acţiunea de strămutare a chioşcurilor pe seama nevoii de spaţiu în lunile care vor urma, în urma încheierii unui proces-verbal cu conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Conform acestei înţelegeri, în zona din faţă a Bazarului, spre strada Calea Unirii, urmează a fi construit un bazin de apă, folosit pentru alimentare în timpul stingerii incendiilor. Din această cauză, cel mai probabil în primăvară vor fi strămutate spre locurile libere din Bazar în jur de 200 de chioşcuri ale comercianţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 31 de chioşcuri au fost scoase afară din Bazar şi controlate a doua zi de inspectorii ANAF.
 Vizualizări articol: 11892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
31 de chioşcuri au fost scoase afară din Bazar şi controlate a doua zi de inspectorii ANAF4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei