Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2016 - Anul XXI, nr. 211 (6324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Gafă de proporții

Suceava, capitala Monroviei (Liberia) și gazda unui festival din SUA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gafă de proporții într-o revistă cu distribuție internațională, răsfoită zilnic de mii de oameni, în privința Sucevei.

După ce confuzia Budapesta – București a devenit deja tradițională, grupuri întregi de turiști care trebuiau să ajungă la București ajungând în schimb în țara vecină, la unguri, așa cum au pățit recent suporterii unei echipe de fotbal, ce veneau să vadă meciul din România, Suceava ar putea beneficia de o altă confuzie, pentru a atrage turiști aici.

În numărul din luna august a Wizz Magazine (www.wizzmagazine.com), care se distribuie în avioanele companiei internaționale, la rubrica Wizz Destinations este promovată și Suceava, de unde compania are zboruri directe către Italia și Anglia.

Intenția este cât se poate de bună, doar că rezultatul lasă de dorit.

Asta deoarece, chiar din prima propoziție turiștii sunt îndemnați să viziteze „what used to be the capital of the state of Monrovia for the Ancient Rafting Week”, care ar fi tradus prin „ceea ce era vechea capitală a Monroviei, pentru Săptămâna Plutăritului Tradițional”.

Problema e că Monrovia este capitala Liberiei, o țară de pe costa de Vest a Africii, orașul fiind întemeiat de negrii americani eliberați din sclavie, colonia fiind denumită după James Monroe, președintele de atunci al Statelor Unite.

Mai mult, în articol, turiștii sunt îndemnați să „coboare cu pluta pe râul Suceava” și să sărbătorească Zilele Orașului în perioada 8 – 14 august.

Din păcate, râul Suceava nu se pretează plutăritului, fiind mult prea periculos pentru astfel de activități.

Wizz Magazine îndeamnă turiștii să participe la „Treasure Mountain Festival”, adică, pe românește, Festivalul Comoara Muntelui, pentru a cunoaște mai bine tradițiile, legendele și obiceiurile Sucevei. Numai că mai jos, pentru detalii, este indicată adresa web tmf.squarespace.com, a „Treasure Mountain Festival”, o manifestare cu tradiție în SUA, care are loc în West Virginia și tocmai a ajuns la cea de-a 48-a ediție, care se ține în perioada 15 – 18 septembrie.

Pe românește, o varză totală. Rămâne de văzut dacă de pe urma acestor confuzii Suceava va beneficia de un val de vizitatori porniți să vadă Liberia, aventurieri dornici de plimbări cu pluta pe râul Suceava și turiști dornici să participe la vestitele concursuri din cadrul „Treasure Mountain Festival”, precum vânătoarea comorilor, concursul de dovleci, cel de costume de epocă, concursul porumbului sau să se înscriere în tabăra „Războiul Civil”.

 

„M-am amuzat foarte tare când am văzut articolul, inițial am crezut că este o greșeală de tipar”, a spus Dana Fodor, o suceveană care a citit revista în avion, pe când venea spre Suceava.

Articolul este disponibil și pe ediția online a revistei Wizz Magazine, în ediția din luna august, la pagina 90.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, capitala Monroviei (Liberia) și gazda unui festival din SUA.
 Vizualizări articol: 2739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Suceava, capitala Monroviei (Liberia) și gazda unui festival din SUA4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei