Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2016 - Anul XXI, nr. 211 (6324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 200 de amenzi aplicate de Protecţia Consumatorilor, în iulie și august

Vineri, 9 Septembrie 2016 (15:22:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controalele întreprinse de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava, în lunile iulie și august, s-au soldat cu peste 200 amenzi în valoare de peste 300.500 de lei.

Mai mult, acestora li se adaugă și peste 100 de avertismente și confiscarea produselor neconforme. În total, comisarii suceveni au desfășurat 569 de acţiuni de control, pe mai multe tematici.

Legat de comercializarea pâinii, cele 106 acţiuni de control au fost soldate cu 34 amenzi în valoare de 21.000 de lei și cu retragerea de la comercializare a unor produse în valoare de 301 lei.

Potrivit lui Vasile Latiș, comisar-șef adjunct, „ca deficienţă principală s-a constatat lipsa atenţionării existenţei alergenilor în produs”. Cât privește controalele care au vizat legumele și fructele acestea s-au finalizat cu amenzi în valoare de 11.000 de lei, pentru neindicarea ţării de origine și a calităţii produselor. 

O altă tematică a făcut referire la respectarea prevederilor legale la comercializarea materialelor de construcţii.

„S-au efectuat 56 de acţiuni de control, fiind aplicate 22 amenzi în valoare de 33.200 lei și s-au oprit de la comercializare produse expirate în valoare de 110 lei. Alte abateri constatate sunt: lipsa preţurilor, etichete ale produselor de import netraduse în limba română etc.”, a transmis Vasile Latiș.

Amenzi mari au fost aplicate și comercianţilor de produse de marochinărie, cele 55 de verificări soldându-se cu amenzi de 21.000 lei, totodată oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 32.900 lei, dat fiind faptul că nu erau indicate preţurile, lipseau pictogramele care să indice materialele folosite sau instrucţiunile de folosire.

De menţionat că în lunile iulie și august sucevenii au înregistrat la CJPC 283 de reclamaţii, cele mai multe vizând firmele de telefonie mobilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de amenzi aplicate de Protecţia Consumatorilor, în iulie și august.
 Vizualizări articol: 1854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de amenzi aplicate de Protecţia Consumatorilor, în iulie și august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei