Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2016 - Anul XXI, nr. 205 (6318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Prezenţi nu doar prin victime, ci şi prin jefuitori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sugeram acum câteva zile să nu mai bocim prin comunicate şi exprimări de condoleanţe, acompaniind de la distanţă tragedia italiană, şi să întreprindem ceva la faţa locului. Să trimitem, gândeam eu, un batalion care se bate pe teatrele de război ale lumii, câteva zile în Italia, cu misiunea de a da la o parte lespezile clădirilor care strivesc oameni încă vii. Acum e prea târziu. Guvernul, observ, a decis să trimită nişte ajutoare financiare celor năpăstuiţi – orfani, mai ales, şi a trimis o ministresă la funeralii. Apoi a mers şi premierul Cioloş. E bine. Dar ca orice ştire pozitivă, trece neobservată. Se vede în schimb – presa italiană a agăţat deja subiectul şi-l toacă – o jegoşenie nenorocită: doi români au fost prinşi jefuind cadavre, furând din clădirile pustiite de viaţă, devenite cimitir. I-au prins carabinierii. Doi ROMÂNI, singurii veniţi nu să ajute, ci să jefuiască.

De ce s-a oprit presa italiană la o astfel de ştire, ignorând munca altor români din Peninsulă, care au muncit cot la cot cu echipele de salvare? Pentru că ştire de presă nu este când un câine muşcă un om, ci un om muşcă patrupedul. Cine-s cei doi tâlhari? Nu ştim încă. Vom afla curând fiindcă subiectul nu va fi iertat uşor. ”Sunt ţigani”, îmi spune amicul meu, dascălul de ţară. Nu garantez. Și chiar dacă etnic ar fi aşa, nu schimbă cu mare brânză lucrurile, scoţându-le din abject. Abjectul tronează, e cu remanenţă puternică, nu iese la spălat cu detergentul unei fapte opuse, iar românii, indiferent de accent şi pigment, se aleg iar cu anatema hoţiei mai presus de orice, de viaţă şi de moarte.

În timpul bombardamentelor asupra Bucureştilor, în al doilea război mare, bande bine organizate furau din casele atinse de focul aerian şi atacau bătrânii sub camuflajul impus. Pe întuneric se petreceau jafuri şi crime.

 De curând, acum doi, trei ani, la Craiova, în centrul municipiului, câţiva inşi, sub aparenţa de a acorda primul ajutor unei persoane căzute pe caldarâm, o buzunăreau. Unde se petrecea asta? Într-un film horror? Nu, în blânda şi mioritica noastră republică democrată. De ce au ajuns la furat acei doi nenorociţi printre cadavre, în Italia, ţară care a concentrat în aceste zile o bună parte din tragedia lumii? Ce inimă au, dacă au, ce viaţă, ce educaţie, din ce caverne vin? Și de ce, Dumnezeule, s-au nimerit din România, fiindcă ăia doi sunt, evident, români, indiferent de etnie?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezenţi nu doar prin victime, ci şi prin jefuitori.
 Vizualizări articol: 3102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Prezenţi nu doar prin victime, ci şi prin jefuitori5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei