Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2016 - Anul XXI, nr. 211 (6324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Premii

Şapte şcoli din judeţ au primit câte 20.000 de euro în cadrul unei competiţii naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte unităţi de învăţământ din judeţul Suceava au fost recompensate cu câte 20.000 de euro, în anul şcolar trecut, în cadrul unei competiţii lansate de un cunoscut lanţ de hipermarketuri din România.

Au beneficiat de aceste sume: Şcoala Gimnazială Nr. 2 Rădăuţi, Colegiul Tehnic „Andronic Motrescu” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi, Grădiniţa „Prichindel” Suceava, Şcoala Gimnaziala „Ion Irimescu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială Milişăuţi şi Şcoala Gimnazială Moişa - Boroaia.

Alături de alte peste 1.100 de unităţi din ţară, cele şapte şcoli din judeţ s-au înscris în campania Olimpiadele Kaufland, proiect ce a fost demarat pe 15 septembrie 2015, odată cu începerea şcolii, cu desfăşurare pe durata mai multor luni.

Cunoscutul retailer a provocat instituţiile de învăţământ din România la o întrecere inedită, cuprinzând organizarea unor evenimente educaţionale pe teme de mediu, educaţie, creativitate, ştiinţă şi cultură, în total peste 100 de activităţi extracurriculare în echipă. Pentru fiecare activitate unităţile înscrise au primit puncte în funcţie de care a fost întocmit clasamentul final.

 

În concurs s-au înscris 45 de şcoli sucevene şi peste 1.100 de şcoli din ţară

Miza a fost una importantă, astfel că interesul şi concurenţa au fost pe măsură, din judeţul Suceava înscriindu-se la linia de start a competiţiei 45 de unităţi şcolare. Cât priveşte cei şapte câştigători, campania lansată a ajutat şcolile să modernizeze sălile de curs, să achiziţioneze mobilier şi echipamente IT.

La Şcoala Gimnazială Moişa - Boroaia banii au fost investiţi pentru a le oferi elevilor condiţii civilizate de studiu, confort şi dotări corespunzătoare.

„Şcoala nu a mai fost renovată din 2003, astfel că erau necesare o serie de investiţii. Linoleumul era mucegăit, băncile erau sudate de foarte multe ori şi nu mai aveau stabilitate, aveam un singur videoproiector care nu prea mai funcţiona. Din prima tranşă de bani, pe care am primit-o în luna mai, am achiziţionat mobilier nou şi jaluzele verticale în toată şcoala. Tranşa a doua de bani am primit-o în iulie, după ce am trimis un plan de progres în care am explicat investiţiile făcute, costuri, facturi etc. Din aceşti bani am pus covor PVC în patru săli de clasă şi am dotat şcoala cu echipamente electronice – tablă inteligentă, trei videoproiectoare, cinci laptopuri, un aparat foto, boxe. S-au creat spaţii propice studiului, spaţii eficiente”, a arătat prof. Alina Nistor, de la Şcoala Gimnazială Moişa, structură a Şcolii Gimnaziale „Vasile Tomegea” Boroaia.

Aceasta a mai subliniat că datorită acestui program elevi ai şcolii vor pleca într-o excursie în Bucovina. Parteneri în proiect au fost şi Inspectoratul Şcolar Suceava şi CD Press, aceştia din urmă oferind reviste elevilor.

Colegiul Tehnic „Andronic Motrescu” Rădăuţi a beneficiat de 22.000 de euro, primind un bonus de 2.000 de euro într-o primă fază a concursului.

Cei implicaţi în proiect au hotărât să folosească această sumă în înfiinţarea unui laborator de informatică modern, dotat cu toate cele trebuincioase.

„Într-un corp de clădire avem două cabinete de informatică, însă în celălalt corp nu exista nici unul. Astfel am înfiinţat un nou laborator, modern, am înlocuit toată instalaţia electrică, am achiziţionat 27 de calculatoare, copiator, scanner, table inteligente. Colegii mei, o echipă tânără, au fost foarte entuziaşti, au făcut o treabă foarte bună”, a arătat directorul colegiului, Florin Drîmbă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte şcoli din judeţ au primit câte 20.000 de euro în cadrul unei competiţii naţionale.
 Vizualizări articol: 3670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Şapte şcoli din judeţ au primit câte 20.000 de euro în cadrul unei competiţii naţionale4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei