Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2016 - Anul XXI, nr. 184 (6297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Atenţie în trafic

Sucevenii care lucrează în străinătate au început să semene din nou panică pe şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revenirea în ţară a sucevenilor care lucrează în străinătate şi care doresc să-şi petreacă zilele de concediu alături de cei dragi coincide, din păcate, şi cu creşterea spectaculoasă a numărului accidentelor rutiere. Practic, luna august este una extrem de fierbinte din punct de vedere al evenimentelor rutiere, iar zilele în care nu se produc accidente soldate cu victime pot fi numărate pe degete.

Ultimul eveniment de acest fel s-a produs ieri dimineaţă, în jurul orei 10.00, pe drumul judeţean 208B care face legătura între comunele Vereşti şi Dumbrăveni. Nu mai puţin de patru persoane au ajuns la spital după ciocnirea violentă a două microbuze.

Potrivit martorilor, şoferul unui microbuz marca Mercedes Benz Viano înmatriculat în Spania a efectuat o depăşire imprudentă, iar urmările au fost destul de grave. Din primele date ale anchetei rezultă că vinovat de acest accident ar fi Petru Dumitriu, de 41 de ani, din Suceava.

După ce a depăşit o maşină mică, Dumitriu, care avea şi viteză destul de mare, nu a mai putut redresa microbuzul pe sensul său de mers şi a intrat în plin într-un alt microbuz, marca VW LT 35, care circula regulamentar dinspre Dumbrăveni spre Vereşti.

 

Motorul şi radiatorul, într-un lan pe o parte de drum, maşina, în celălalt şanţ

Martorii au povestit că după ciocnirea celor două microbuze bucăţi de metal au sărit la zeci de metri distanţă. Maşinile au fost aruncate în partea dreaptă a sensului de mers dinspre Vereşti spre Dumbrăveni, una într-un lan cu porumb şi cealaltă pe un teren de pe care se recoltase recent grâu. Ca urmare a impactului extrem de violent, motorul uneia dintre maşini a ajuns exact pe partea cealaltă a drumului, într-un alt lan de porumb, acolo unde se afla şi radiatorul.

Pentru scoaterea dintre fiarele contorsionate a unuia dintre pasagerii aflaţi în microbuzul Mercedes care a provocat accidentul a fost nevoie de intervenţia echipajului de la Descarcerare. La faţa locului au fost trimise două maşini SMURD şi două ambulanţe, fiecare dintre acestea transportând câte un pacient către Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Printre răniţi se numără şi o tânără de 16 ani, din Fălticeni, dar se pare că leziunile în cazul ei sunt mai uşoare.

Traficul rutier în zonă a fost blocat, iar pentru a nu ocoli prin Salcea sau prin Corocăieşti, şoferii au găsit ad-hoc rute folosite de agricultorii din zonă pentru recoltarea culturilor. Poliţiştii au reuşit să-i testeze pe ambii şoferi cu aparatul etilotest, dar s-a constatat că nici unul dintre ei nu consumase băuturi alcoolice. Totuşi, celor doi urmau să li se recolteze şi probe de sânge, care vor fi folosite pentru soluţionarea dosarului penal întocmit de poliţişti.

 

O maşină înmatriculată în Germania a făcut „cunoştinţă” cu un stâlp de beton

Tot ieri dimineaţă, dar în jurul orei 4.00, o altă maşină înmatriculată în străinătate a făcut obiectul unui incident rutier. S-a întâmplat pe strada Ion Creangă din Fălticeni, unde un localnic în vârstă de 38 de ani nu a mai putut controla VW-ul Passat pe care-l conducea şi a intrat cu acesta într-un stâlp de beton. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestui accident.

Şoferul a refuzat să fie transportat la Spitalul Municipal Fălticeni, aşa încât poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest. A rezultat o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce i-a determinat pe oamenii legii să-l conducă pe şofer la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au prelevat două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

August, lună de coşmar pe şosele

Poliţiştii suceveni spun că statisticile arată că august este luna cea mai fierbinte pe şoselele din judeţ. Creşterea traficului auto se lasă şi cu un număr foarte mare de accidente rutiere, făcând astfel ca media victimelor rezultate din astfel de evenimente să crească semnificativ. Pentru a preveni accidentele soldate cu morţi şi răniţi, reprezentanţii IPJ Suceava au anunţat că vor intensifica acţiunile şi controalele din trafic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care lucrează în străinătate au început să semene din nou panică pe şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 16527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sucevenii care lucrează în străinătate au început să semene din nou panică pe şoselele judeţului4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Târnăcop trimis de
( 8 aug 2016, 13:33:31
Bine ai venit luna august, de când te aşteptam! Cu aglomeraţia ta, cu specimenele tale ce rumegă gumă şi se uită cu superioritate de prin ''BAMVEURI", cu sunetul ei de manele, cu mirosul ei de grătare şi ''DOLGE GABANA" contrafăcut, dat tot pe domnii şi doamnele de la ţară, semianalfabeţi, muncitori pe şantier respectiv spălătoare de wc-uri, Mari Domni! E totul perfect, aşa mai vedem şi noi, muritorii de rând ce se mai poartă pe afară, că doar na, n-am mai văzut noi din astea...Totuşi, mare grijă cum umblaţi pe stradă, că Vasilică zis ''Giovanni Smith a.k.a. Târnăcop" a băut ''Jec Denis", să nu vă spulbere pe trecerea de pietoni cu bolidu'...
2.   Sigur trimis de
( 8 aug 2016, 19:28:45
Mai încet cu,covricul,fiindcă nu mai aveţi o a doua vieaţă,dar nici piese de schimb pentru voi.Aşa că fiţi fericiţi ,cât mai sunteţi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei