Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2016 - Anul XXI, nr. 184 (6297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Luna bilanţului

Directorii din fruntea şcolilor primesc note pentru activitatea desfăşurată în acest an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 300 de directori şi directori adjuncţi de la conducerea şcolilor sucevene trec prin emoţiile evaluării, aceştia urmând să primească note din partea superiorilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava pentru modul în care au administrat unităţile de învăţământ în anul şcolar 2015-2016.

În funcţie de cât de bine şi-au îndeplinit atribuţiile de manager, aceştia vor fi notaţi cu calificative de la „Nesatisfăcător”, situaţie în care părăsesc fotoliile de conducere, la „Foarte bine”.

Calificativele sunt importante întrucât sunt decisive la acordarea gradaţiilor de merit, obţinerea de gradaţii sau la ocuparea unor funcţii de conducere.

Anul trecut, conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava a realizat bilanţul activităţii tuturor directorilor de şcoli din judeţ, activitatea profesională a acestora fiind notată cu „Foarte bine”, calificativ maxim.

Toţi directorii de şcoli din Suceava sunt numiţi prin detaşare în interesul învăţământului. Nici unul nu ocupă funcţia pe baza rezultatelor unui concurs.

 

Directorii se autoevaluează

Înainte de a primi note din partea IŞJ Suceava, într-o primă fază directorii de şcoli se autoevaluează completând un raport care vizează îndeplinirea mai multor indicatori de performanţă şi care se finalizează prin acordarea unui calificativ.

Potrivit calendarului, în luna iulie, directorii au depus la IŞJ fişele de evaluare, urmând ca în perioada 26 iulie – 25 august acestea să fie analizate de inspectorii şcolari cu atribuţii teritoriale şi inspectorul responsabil de management şcolar. Ultimul cuvânt îl au membrii Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Suceava, care vor acorda nota finală în perioada 26-31 august.

Rezultatele se comunică directorilor în perioada 1-8 septembrie, între 9 şi 15 septembrie sunt programate contestaţiile, care se vor soluţiona până la data de 19 septembrie.

 

Domenii evaluate

Managerilor de şcoli le va fi apreciată activitatea din domeniile: Curriculum, Resurse umane, Resurse financiare şi materiale, Dezvoltare şi relaţii comunitare. Fiecare din cele patru domenii are o serie de itemi (proiectare, organizare, conducere, control, motivare, implicare, formare, negocierea-rezolvarea conflictelor etc.), pentru fiecare directorii trebuind să-şi acorde şi ulterior să primească un punctaj.

În urma evaluării, punctajul obţinut va determina acordarea calificativului, astfel: pentru 86-100 de puncte - calificativul “Foarte bine”, pentru 71-85 de puncte – calificativul “Bine”, pentru 61-70 de puncte – “Satisfăcător” şi pentru 0-60 de puncte – “Nesatisfăcător”. Obţinerea în doi ani consecutivi a calificativului „Satisfăcător” duce la pierderea postului de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorii din fruntea şcolilor primesc note pentru activitatea desfăşurată în acest an şcolar.
 Vizualizări articol: 3053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directorii din fruntea şcolilor primesc note pentru activitatea desfăşurată în acest an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei