Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 aug 2016 - Anul XXI, nr. 184 (6297)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intensiv

Peste o mie de amenzi aplicate de poliţişti în numai o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acţiune a poliţiştilor suceveni derulată în perioada 28 iulie – 5 august s-a lăsat cu rezultate spectaculoase. Cei 206 poliţişti care au acţionat zilnic pe linie de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ajutaţi uneori şi de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, au avut o activitate intensă.

Astfel, au fost descoperite 208 infracţiuni şi au fost aplicate peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 400.000 de lei. Interesant este că în urma acestei acţiuni s-a reuşit prinderea în flagrant a 40 de indivizi care comiteau diferite infracţiuni, iar în trei cazuri poliţiştii au depistat persoane urmărite naţional sau internaţional.

Potrivit statisticilor puse la dispoziţie de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, în intervalul amintit au fost aplicate 1.069 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 289.251 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 20.000 de lei. Aşa cum era de aşteptat, cele mai multe sancţiuni au vizat abateri de la circulaţia pe drumurile publice, respectiv 832 de cazuri.

Asta explică şi numărul mare de poliţişti, 42 mai exact, care au acţionat zilnic pe şoselele din judeţ. Autospecialele cu radar conduse de poliţişti s-au soldat cu reţinerea a 70 de permise de conducere, din care 11 pentru alcool, 19 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 40 pentru alte abateri la regimul rutier. Oprirea în trafic a şoferilor a mai dus şi la retragerea a 18 certificate de înmatriculare.  

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a explicat că aceste acţiuni de amploare vor continua şi pe parcursul lunii august, şi asta deoarece în sezonul estival se desfăşoară diferite manifestări publice prilejuite de sărbători religioase, cultural-artistice şi sportive, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi cu un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele turistice şi de agrement.

„În acest sens, având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, toate structurile operative de poliţie acţionează pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, prin crearea unui sistem integrat de prevenire şi combatere a infracţionalităţii stradale şi în alte zone de interes operativ, precum şi adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat şi vor viza în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic. Acţiunile se vor intensifica şi în zona barurilor, discotecilor, locurilor de cazare şi a altor locuri pretabile actelor de violenţă, precum şi pentru identificarea şi combaterea activităţilor cu caracter ilicit în zonele turistice cu aflux mare de turişti, cu precădere în sfera comerţului stradal, dreptului de proprietate intelectuală etc.”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de amenzi aplicate de poliţişti în numai o săptămână.
 Vizualizări articol: 3971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o mie de amenzi aplicate de poliţişti în numai o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei